Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до министрите на енергетиката и

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до министрите на енергетиката и
Коментари Харесай

Омбудсманът: Трябва да има информационна кампания за подмяната на топломерите с дистанционни

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до министрите на енергетиката и на районното развиване Росен Христов и Иван Шишков, в която упорства за осведомителна акция по отношение на подмяната на топломерите с такива, които регистрират потреблението отдалечено. Повод за препоръката  са сигнали на битови клиенти, които демонстрират тяхната незадоволителна осведоменост по тематиката.

От пресцентъра на омбудсмана напомнят, че Диана Ковачева е поискала страната да подкрепи с евросредства към 572 хиляди семейства, които до 1 януари 2027 година са задължени да сменят топломерите си с такива, които регистрират отдалечено.

Ковачева акцентира, че това преоборудване е обвързвано със обилни финансови разноски и изключителни организационни старания от тяхна страна, сигнализира, че са налице предпоставки за нарушение на съществени права на жителите като правото на информация, самостоятелен избор и качествена услуга.

Обобщава главните недоволства на жителите - получават наставления от топлинните счетоводители за ускорено слагане на новите устройства преди приключването на гаранционните периоди на старите. Хората са недоволни и от късите периоди за осъществяване на предписанията от счетоводителите, което не им разрешава да потърсят и  намерят най-хубавите за тях предложения за нови уреди. Освен това клиентите са затруднени в достъпа до информация за цени, гаранционни периоди, благоприятни условия за сервиз и друга значима за тях  потребителска информация, обвързвана с новите уреди. /БНР
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР