Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през

...
Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през
Коментари Харесай

Омбудсманът поиска извънредна проверка на Топлофикация-Перник и компенсации заради честите аварии

Омбудсманът Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент изпрати рекомендация на новия ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране Станислав Тодоров да бъде осъществена изключителна инспекция в оборудванията на "Топлофикация-Перник " АД поради честите повреди, довели до студено парно и липса на топла вода. Това заяви пресцентърът на омбудсмана.

Проф. Ковачева упорства и за обективни обезщетения на засегнатите консуматори.

"Само за интервала от 27.01.2022 година до 11.02.2022 година са регистрирани четири повреди на главен топлоизточник, които са довели до спиране на топлоснабдителните услуги в града. Отделно, заради повреди на топлопроводи в същия интервал е нарушавано естественото топлоснабдяване на обособени региони, като кв. "Изток ", кв. "Тева " и други ", написа омбудсманът.

Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент акцентира, че подобен проблем е имало и през предишния отоплителен сезон - на 2020-2021 година, и след изпратените от нея три настойчиви рекомендации през декември 2020 година и януари 2021 година министърът на енергетиката е разпоредил изключителна инспекция на "Топлофикация-Перник " АД.

"В резултат, дирекция "Сигурност на енергоснабдяването и ръководство при спешни обстановки " откри избрани интервали с отклонения от заложения график на температурата в нарушаване на одобрените индикатори за качество на топлоснабдяването. Впоследствие КЕВР даде наложително напътствие за погашение на обезщетения на всички наранени клиенти ", добавя проф. Ковачева.

Тя акцентира още, че тъжби до омбудсмана от жителите на Перник за непланови спирания на топлоснабдителните услуги е имало и през месеците септември и декември предходната година.

"Налага се изводът, че проблемите с качеството и сигурността на топлоснабдяването на битовите клиенти на "Топлофикация-Перник " АД освен не се вземат решение, само че и се задълбочават ", обобщава публичният бранител и упорства за справедлива оценка от регулатора по отношение на спазването на лицензионните отговорности на топлопреносното дружество.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР