Оливер Блуме, който пое роля на Volkswagen Group, направи доста

...
Оливер Блуме, който пое роля на Volkswagen Group, направи доста
Коментари Харесай

Новата EV платформа на VW ще предлага до 1700 к.с. от 2026 г.

Оливер Блуме, който пое роля на Volkswagen Group, направи много самоуверено изказване за бъдещите електрически автомобили на концерна. След като самата компания разгласи, че новата платформа SSP за електрически автомобили ще се забави за към края на десетилетието, Блуме в този момент твърди, че тя още веднъж е в период е ще бъде стартирана през 2026 година

Докато Херберт Дийс бе отпред на VAG, бе казано че се работи по една EV платформа за всевъзможни типове и марки електрически коли: от най-малките градски електрически автомобили до най-големите първокласни SUV. Обещанията бяха още за водещ в промишлеността програмен продукт и изцяло самостоятелно ръководство.

Знаем какво се случи по-късно: Volkswagen пострада тежко точно от много проблеми със софтуера, планът Artemis бе заметен някъде на назад във времето, а датата за лансиране на платформата SSP бе избутана за 2028 година, даже за края на десетилетието.

Но в този момент, в изявление за Autocar, Оливер Блуме съобщи самоуверено, че платформата SSP още веднъж е в график и ще бъде стартирана през 2026 г . Тя ще може да доставя до 1724 к.с., а не както преди се обещаваше – до 1115 к.с. Ако той излезе прав, връщането на SSP в график и обещаваните числа евентуално ще е най-големият триумф на Блуме. Защото тази нова платформа ще е основният фактор за облаги в бъдеще.

Друго заричане, което дава Блуме, е обвързвано с времето за зареждане на електрическите автомобили от 10 до 80% за 12 минути! Настоящата платформа МЕВ обезпечава зареждане за към 35 минути. За това ще помогне новата универсална архитектура на клетката, която разчита на разнообразни химични съставки. Най-евтините електрически автомобили ще разчитат на LFP акумулатори.

Какво още дава обещание Блуме четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР