Олимпийският вицешампион от Токио 2020 Фред Кърли спечели финала на

...
Олимпийският вицешампион от Токио 2020 Фред Кърли спечели финала на
Коментари Харесай

Фред Кърли полетя към Световното по лека атлетика

Олимпийският вицешампион от Токио 2020 Фред Кърли завоюва финала на 100 метра с 9.77 секунди на шампионата на Съединени американски щати по лека атлетика в Юджийн, което е и подготовка за Световното състезание другия месец.

Кърли показва отлична форма и финишира първи в бягането, осигурявайки си билет за Световното дружно с подгласниците си Марвин Брейси и Трейвън Бромел, които финишираха надлежно за 9.85 и 9.88 секунди. " Всичко е въпрос на тренировки и непримиримост ", сподели Кърли, който по-рано в полуфиналите записа най-хубав резултат в света за сезона с 9.76 секунди, съобщи Българска телеграфна агенция.

Световният първенец Крисчън Коулман, който се завърна на пистата през януари след 18-месечно наказване поради нарушение на антидопинговите правила, не бяга във финала, само че получи " уайлд кард " за Световното състезание, което ще се организира на същата писта в Юджийн. Мелиса Джеферсън изненадващо завоюва на 100 метра при дамите с 10.69 секунди. Джеферсън финишира с три стотни пред фаворитката Алея Хобс, която остана втора. Трета е Туаниша Тери с 10.74.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР