Олимпийският шампион в скока на дължина Грег Ръдърфорд обяви, че

...
Олимпийският шампион в скока на дължина Грег Ръдърфорд обяви, че
Коментари Харесай

Шампион в скока на дължина ще преследва медал на зимни олимпийски игри

Олимпийският първенец в скока на дължина Грег Ръдърфорд разгласи, че ще опита да се класира на зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година Британецът, който беше измежду най-хубавите в дългия скок години наред и завоюва олимпийската купа в Лондон през 2012 година, е почнал усилени тренировки през април с отбора на Англия по бобслей.

Ръдърфорд (34 г.) беше определен в разширения състав, който ще преследва класиране в мъжките двойки и мъжките четворки.

" Огромно предизвикателство е за някогашен състезател да се опитва в напълно друг спорт и дисциплинираност. Благодаря доста за поддръжката на всички хора ", написа британецът в " Инстаграм ".

Участието на някогашни лекоатлети в надпревари по бобслей не е казус, като постоянно те съумяват да създадат и сполучливи кариери.

Ръдърфорд има още бронз от Рио 2016, международна купа, както и две европейски против името си. Британецът приключи кариерата си през 2018 година

В историята общо 128 спортисти са взели участие на летни и зимни олимпийски игри. Само петима съумяват да завоюват медали и в двете надпревари: Еди Ийгън (бокс и бобслей), Якоб Тулин Тамс (ски скокове и ветроходство), Криста Лудинг Ротембургер (бързо пързаляне с кънки и колоездене на писта), Клара Хюз (бързо пързаляне с кънки и шосейно колоездене), Лорин Уилямс (лека атлетика и бобслей).

Никога състезател от Англия не е реализирал сходно нещо. Страната има злато в бобслея при двойките през 1964 година на игрите в Инсбрук, един сребърен и два бронзови медала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР