Олимпийският шампион на 500 метра Дацзин У (Китай) отпадна на

...
Олимпийският шампион на 500 метра Дацзин У (Китай) отпадна на
Коментари Харесай

Олимпийски шампион отпадна в две дисциплини на Световното по шорттрек в София

Олимпийският първенец на 500 метра Дацзин У (Китай) отпадна на 1500 и на 1000 метра на Световното състезание по шорттрек за мъже и дами, което стартира в " Арена Армеец " в София.

На 1500 метра остана шести във втора серия, а на 1000 метра беше дисквалифициран във вторите серии поради предизвикателство на тенденциозен конфликт. Подобно наказване в същата серия получи и руснакът Павел Ситников, само че за друга обстановка. В София в деяние е новата система за съдийство, която предлага доста по-детайлно видео разглеждане на конфликтните обстановки. Дацзин У безпроблемно продължи напред в коронната си дисциплинираност 500 метра, откакто завоюва безапелационно серията си с 41.912 секунди.

В 9-те серии на 1500 метра стартираха 57 състезатели, измежду които Димитър Георгиев и 16-годишният Калоян Ангелов, които дебютираха на международно състезание. И двамата не съумяха да продължат към полуфиналите, само че се показаха почтено в конкуренцията на най-хубавите. Най-доброто време на четвъртфиналите в дисциплината даде канадецът Стивън Дюбоа - 2:17.209 минути. Към полуфиналите продължиха останалите любимци - сънародникът му Шарл Амлен, унгарецът Шаолин Шандор Лю, корейците Дае Хьон Хуан, Джин Сео Ли, Хьо Джун Лим и други.
 Квалификации на международното състезание по шорттрек @@@
В същата дисциплинираност при дамите най-хубавите през сезона минаха сполучливо през четвъртфиналите, като най-хубавото време е за канадката Ким Бутен. На 1500 метра стартираха три българки - Анна Якимова, Зорница Пенчева и Лилия Джустрова, като последните две попаднаха в серията на Бутен. И трите българки не се класираха за полуфиналите.
Джустрова взе участие в самостоятелните съревнования на мястото на Катрин Маноилова, която се контузи на подготовка предходната събота и ще се включи само в щафетата на 3000 метра. Дисциплината 500 метра показва невероятната скорост, която се развива в шорттрека. Всички любимци при мъжете и дамите продължиха напред, а българските представители не съумяха да се оправят с конкуренцията. Пресявките на 1000 метра също минаха без изненади, с изключение на отдадането на Дацзин У. Никой от българите не съумя да премине във идната фаза на 500 и 1000 метра.
 Квалификации на международното състезание по шорттрек @@@
Световното продължава на следващия ден от 10.00 часа, когато Зорница Пенчева, Анна Якимова, Лилия Джустрова, Димитър Георгиев и Калоян Ангелов ще вземат участие в сериите за систематизиране на местата след 20-о на 500, 1000 и 1500 метра. В 13:45 е формалното разкриване. В 17:24 е женската щафета на 3000 метра, в която ще взе участие и България с Катрин Маноилова в състава си. Над 100 състезатели от 37 страни вземат участие в шампионата. С запасите цифрата нараства на над 160. Входът за надпреварите е свободен. Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР