Олимпийският шампион и почетен председател на Българската федерация по борба

...
Олимпийският шампион и почетен председател на Българската федерация по борба
Коментари Харесай

Шампионът Валентин Йорданов подкрепи Красен Кралев и отбора на ГЕРБ-СДС в Русе

Олимпийският първенец и почетен ръководител на Българската федерация по битка Валентин Йорданов поддържа мощния тим на ГЕРБ-СДС в Русе, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Йорданов и Красен Кралев разговаряха в конната база в село Сандрово точно на Тодоровден.

Отец Игнатий отслужи водосвет за здраве, след което присъстващите се включиха в ритуала " Захранване на конете ", който се организира за здраве.

По-късно Йорданов сподели на лидера на листата и министър на младежта и спорта Красен Кралев къде е направил първите си стъпки в битката.

Залата в село Сандрово през днешния ден е напълно реновирана и осъвременена, а в нея упражняват деца и юноши.

Валентин Йорданов е седемкратен европейски и седемкратен международен първенец по свободна битка и олимпийски първенец в Атланта през 1996 година в категория до 52 кг.

 Снимка: ГЕРБ

Междувременно министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който е лидер на листата на ГЕРБ-СДС в Старозагорски изборен регион , посети града. Заедно със заместник-председателя на ЕНП и български еврокомисар Мария Габриел и претендентите за народни представители Радостин Танев и Лъчезар Борисов, който е министър на стопанската система, Вълчев се срещна с хода на ремонта на постройката на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически разбори. Средствата за нейното възобновяване и за построяването на общежитие са обезпечени от Министерството на образованието и науката.

" Поздравявам Община Стара Загора за решението да сътвори Професионална гимназия по компютърни науки и математически разбори! Училището се радва на огромен интерес и то от страна на деца с най-високи просветителни резултати, каквито IT секторът притегля и те остават да работят и да се развиват в България ", съобщи Вълчев пред публицисти.

 Снимка: ГЕРБ

" Създадени са и условия, завършващите новата гимназия да продължат своето образование в Стара Загора, защото в Тракийския университет са разкрити нови специалности по осведомителни технологии. Навлизаме в интервал на още по-мащабни цифрови трансформации, които ще дефинират бъдещето. Когато има чудесно готови IT експерти, тогава и стопанската система ще се развива. Мога да заявя, че ние отговаряме на това предизвикателство ", сподели още Красимир Вълчев.

" Един от главните ни цели е област Стара Загора да се трансформира във високотехнологичен промишлен център. Имахме опция да обсъдим през днешния ден с българския еврокомисар Мария Габриел плана за основаване на цифров иновационен хъб и да посетим изграждащата се сега Лаборатория за виртуална действителност. Чрез тях ще осигурим тясна връзка сред образованието, науката и бизнеса ", заяви пък Лъчезар Борисов.

 Снимка: ГЕРБ

Той акцентира, че с цел да се задържат нашите експерти тук, би трябвало да се резервира актуалната данъчна система. За разлика от нас, съперниците ни със своите оферти за промени в нея, залагат бомба пред бизнеса, която освен ще обърне наклонността за завръщането на експерти от чужбина в България, само че и ще изгони вложителите ", безапелационен е министърът на стопанската система.

" Това, което виждам в Стара Загора е стопанска система, обвързана с науката и знанието, поддръжка за гениите и даването на вероятност за тяхната реализация в града, в района, в България ", сподели на собствен ред Мария Габриел.

Тя посочи, че в границите на стратегиите " Еразъм + " и " Хоризонт Европа " ще има сериозна финансова поддръжка за образованието на децата и младежите по математика и компютърни технологии.

" В поддръжка на подготовката на преподавателите по тези специалности сме планували основаването на 25 Европейски училищен академии. Дейността на първите три ще започва тази година и съм уверена, че българската учителска общественост ще има деен принос, тъй че резултатите да бъдат директно ориентирани към сфери, в които българските бизнесмени имат сериозен интерес ", добави българският еврокомисар.

Агитационен материал на ГЕРБ-СДС

Купуването и продаването на гласове е закононарушение
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР