Олимпийският шампион Дания стана първият отбор класирал се за полуфинал

...
Олимпийският шампион Дания стана първият отбор класирал се за полуфинал
Коментари Харесай

Дания е първият полуфиналист на Евро 2018 по хандбал

Олимпийският първенец Дания стана първият тим класирал се за полуфинал на европейското състезание по хандбал, което се организира в Хърватия.

 Македония измъкна еднакъв против Германия на европейското по хандбал
Македония измъкна еднакъв против Германия на европейското по хандбал

" Рисовете " оглавиха група " II " от втората фаза на шампионата

Датчаните почиваха през вчерашния ден, само че резултатите от двата мача, които се играха, бяха в тяха изгода.

Голяма драма имаше във втория дуел. Чехия победи Македония с 25-24, откакто вратарят Томаш Мърква избави дузпа бита няколко минути след края на срещата. Македонците мислеха, че са изравнили в последната секунда, само че съдиите взеха решение да прибягнат до видеоповторение. След дълъг размисъл те анулираха гола, тъй като топката била минала голлинията с елементи от секундата след приключване на постоянното време, само че отсъдиха 7-метрово наказателно мятане.

Нашите югозападни съседи водеха с 21-17 и се виждаха спечелили, само че играта им се разпадна и позволиха съвсем неосъществим поврат.

В първата среща Словения изненада любимеца Испания и се наложи с 31-26. Словенците имаха 11 разнообразни голмайстори в мача и съумяха след почивката да усилят преднината си от първото полувреме, което приключи при резултат 13-12.

Така Дания е отпред на група " II " със 6 точки. На второ и трето място за Испания и Германия с по 4 точки и би трябвало да дефинират втория полуфиналист в от групата. Равенство може да даде преимущество на чехите, които при триумф над Словения и победа на Македония над Дания даже могат да завоюват първото място. Чехия изненадващо победи Дания при започване на шампионата.

В група " I " отпред е Франция с 8 точки. Но " петлите " на доктрина могат да отпаднат, в случай че изгубят с разлика от домакина Хърватия. На процедура Франция е също на полуфинал, а за второто място спорят с изключение на Хърватия - Швеция и Норвегия.

Първите три тима на Евро 2018 без Дания, Германия и Франция ще се класират за международното състезание следващата година. Дания и Германия са домакини, а Франция настоящ международен първенец.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР