Олимпийският комитет на Австралия похвали решението да ускори ваксинацията за

...
Олимпийският комитет на Австралия похвали решението да ускори ваксинацията за
Коментари Харесай

В Австралия ускоряват ваксинирането на спортистите

Олимпийският комитет на Австралия похвали решението да форсира имунизацията за спортисти, пътуващи за Летните олимпийски игри в без значение от обвиняванията за „ пререждане на опашката “, съобщи БГНЕС.
Австралийското държавно управление разгласи, че към 2000 спортисти и личен състав ще получат своите дози, преди да отпътуват за Игрите, които би трябвало да стартират на 23 юли. „ Искаме да забележим нашите спортисти в Токио, където да бъдат конкурентни и да се върнат след това безвредно в страната “, сподели здравният министър Грег Хънт.
 Австралия модернизира военни бази поради напрежение с Китай Австралия модернизира военни бази поради напрежение с Китай
Австралия ще модернизира военните бази в своя отдалечен север и ще разшири взаимни учения с американските сили след предизвестия за...
Главният изпълнителен шеф на Австралийският олимпийски комитет Мат Керъл приветства новината като „ огромна разтуха “ за спортисти и управителни лица – като него, които отиват на Олимпиадата. „ Това е страхотна вест за спортистите, страхотна вест за управителните лица “, настоявайки, че посещаемостта на спортистите няма да се окаже проблем за обществените запаси.
Австралия не е бърза във имунизирането на популацията си, което е над 25 млн. души, като малко под 2 млн. дози са управлявани към днешна дата. Решението за приоритизиране на олимпийските спортисти провокира известно възмущение в обществените мрежи, като някои консуматори показаха недоволството си от това, че учители и някои медицински служащи към момента изчакват да бъдат изцяло имунизирани.
Поставената за цел, а точно имунизиране на цялото население до септември или октомври надали ще бъде изпълнена и някои уязвими популации, като живеещите в домове за остарели хора, също не са приели двете си дози. „ Докато уязвимите австралийци остават безспорен приоритет при продължаващата имунизация, националният кабинет осъзнава натиска върху нашите спортисти при наближаването на Игрите в Токио “, показа спортният министър Ричард Колбек.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР