Олимпийският и световен шампион Марко Одермат записа осмата си победа

...
Олимпийският и световен шампион Марко Одермат записа осмата си победа
Коментари Харесай

Марко Одермат с още една победа в гигантския слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини

Олимпийският и международен първенец Марко Одермат записа осмата си победа в осем надпревари в гигантския слалом през сегашния сезон за Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже. Швейцарецът победи в американския зимен център Аспен.

26-годишният Одермат стигна до първото място с общо 2:07.87 минути. Той даде най-хубаво време при първото си прекосяване по трасето - 1:05.09 минута, а във втория манш имаше съмнения, записа 1:02.78, което се оказа задоволително за триумфа. За швейцареца това е 12-а победа за сезона и 36-а в кариерата.

След като към този момент си обезпечи за трети следващ сезон Световната купа още предишния уикенд 10 надпревари преди края на сезона, през днешния ден Одермат взе и дребния бистър глобус в гигантския слалом за следващ път.

" Беше доста тежко във втория манш. Не се усещах добре още на старта, само че в този момент съм доста благополучен. Може да наподобява елементарно, само че въобще не е толкоз елементарно да спечелвам тези надпревари. Просто съм доста съсредоточен ", съобщи швейцарецът след триумфа.

Втори на 14 стотни от секундата остана Лоик Меяр (Швейцария), а трети с пасив от 81 стотни финишира Атле Лий МакГрат (Норвегия).

В класирането за Големия бистър глобус, който към този момент е владеене на Одермат, той води с 1802 точки. Втори е Мануел Фелер с 801 точки, а трети се подрежда французинът Сиприен Саразен с 684 точки.

Марко Одермат публично завоюва и дребната международна купа в гигантския слалом. Швейцарецът има оптимален актив от 800 точки. Хърватинът Филип Зубчич и Хенрик Кристоферсен (Норвегия) разделят второто място с по 330 точки. Зубчич приключи 15-и през днешния ден, а Кристиферсен - осми.

Днес в Аспен ще се организира още един великански слалом за мъже. В неделя следва слалом с присъединяване на българина Алберт Попов, който ще бъде излъчен НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР