Олимпийските игри в Токио може да бъдат преместени за края

...
Олимпийските игри в Токио може да бъдат преместени за края
Коментари Харесай

Япония заговори за отлагане на Олимпийските игри - slava.bg

Олимпийските игри в Токио може да бъдат преместени за края на годината, разгласи министърът по въпросите на олимпиадата и паралимпиадата СейкоХашимото.

"Договорът с Международния олимпийски комитет планува осъществяване на игрите през 2020 година, а не за избрани дати. Това може да бъде изтълкувано като опция за пролонгация ", съобщи 55-годишната бронзова медалистка по бързо пързаляне с кънки от Албервил`92.

Така за първи път публично лице от японското държавно управление позволи опция игрите да не се проведат, както са планувани по стратегия - от 24 юли до 9 август. Причината е добре известна от месец насам - епидемията от ковид.

Отмяна на олимпийски игри може да разгласи единствено МОК, само че по-рано президентът му - Томас Бах, съобщи, че подготовката продължава. В същия дух се изрече и министър председателят на Япония Шиндзо Абе в края на февруари.

Готовност да одобри игрите при неспособност на Япония към този момент изрази Лондон, който бе хазаин на олимпиадата през 2012 година Допуска се също по този начин опция в Токио надпреварите да се проведат, само че без фенове.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР