Олимпийски лекоатлет, европейски златен медалист и най-бързата българска състезателка по

...
Олимпийски лекоатлет, европейски златен медалист и най-бързата българска състезателка по
Коментари Харесай

Тренирай като олимпийка! Тайните на Ивет Лалова за перфектно тяло

Олимпийски лекоатлет, европейски златен медалист и най-бързата българска състезателка по тичане – Ивет Лалова-Колио е същинско #момичебос. На 37 години спринтьорката, която тази година показа България на Олимпиадата в Токио, наподобява по-добре от всеки път. В Instagram профила си тя споделя препоръките си за съвършена форма, които включват всичко от спорт до вярно хранене и положително мислене.

Ето кои са тайните на Ивет, които можем да откраднем и ние:

Не се отхвърляй

Спортът изисква неизменност: това важи както за олимпийските лекоатлети, по този начин и за тези от нас, които просто желаят да влязат във форма. Ето за какво упоритостта е главно оръжие в арсенала на Ивет. За българката Токио е пета поредна олимпиада, а заради COVID-19 пандемията подготовката за игрите трае доста по-дълго от предстоящото. В Instagram състезателката постоянно споделя фрагменти от подготвителния развой с хаштага #roadtotokyo (пътят към Токио – бел. прев.). “Тренировките са като строенето на песъчлив палат, ” написа тя. “Може да не виждаме всички обособени зрънца пясък, само че те са значими за крайния резултат. ” Добре де, Ивет, схванахме намека: ще отидем на фитнес тази вечер!

Виж още: Алекс Петканова ожени братовчед си по... маратонки! Феновете ѝ онлайн влязоха в пикантен спор

Яж омега-3 мастни киселини

Ивет знае, че положителната форма стартира от вътрешната страна на открито, и по тази причина залага на потребните омега-3 мастни киселини: “Омега-3 е семейство киселини, които играят основна роля за здравето и положителната ни форма, ” написа тя в Instagram. Състезателката ни поучава да ядем богата на мазнини риба, с цел да се снабдим с тях. “Който не обича риба, би трябвало да акцентира на храни като чия и орехи или да си ги набави посредством хранителни добавки, ” заключава тя. Слушаме и изпълняваме!

Виж още: Горещо: Нина Добрев в топ форма в Португалия! Актрисата с гръмък бански и забележителен тен 

Намери своята общественост

Освен упорита работа зад триумфа на Ивет стои цялостен тим от поддръжници: нейните треньори, почитатели и – схваща сe брачният партньор ѝ. Състезателката е омъжена за италианския състезател Симоне Колио и постоянно споделя фотоси с него. “Беше сложна седмица, само че едно нещо остава непроменяемо – поддръжката на брачна половинка ми! ” написа тя под обява в Instagram. Правилната общественост от хора, които ни стимулират, е основна освен за олимпийските спортисти, само че и за всички нас. Ако искаш да направиш тренировките и здравословното хранене по-приятни, си откри другари, които споделят същите ползи: по този начин можете да си обменяте хрумвания, да спортувате дружно и взаимно да се окуражавате.

Виж още: Богати, известни и красиви: Големите звезди, за които се твърди, че укривали големи налози

Намали напрежението

Добрата форма не е въпрос единствено на тренировки и здравословна храна, а и на повсеместен физически баланс. Ивет наподобява знае това и гледа да заобикаля непотребното напрежение: “Стресът е най-големият зложелател на резултатите по време на съревнование, ” написа тя под своя фотография. “Той може да повлияе на всичко – от стареенето на кожата до хроничните възпаления, успеваемостта на мускулите и сърдечното здраве. ” Как бори състезателката терзанието и неприятните мисли? Ако се има вяра на Instagram профила ѝ – с холистичен метод. Ивет се старае да прекарва време навън, да почива задоволително и да взима подобаващи хранителни добавки. И най-важното – да се усмихва постоянно!

Обичай себе си

Амбицията е значима част от кариерата на един състезател, само че не трябва да завладява целия му живот. Ивет наподобява схваща това: “Прекарали сте години в самооценка и не сте постигнали стремежи резултат, ” написа тя в Instagram. “Пробвайте да заобичате себе си и вижте какво ще се случи. ” Колкото и настойчиво да упражняваме, задачата – била тя златен орден или по-стегнато дупе, от време на време ще ни се изплъзва. Това не е мотив да се отхвърляме, а просто да опитаме още веднъж. А и в края на краищата даже най-хубавата наша версия няма да е съвършена: тъй че дано се приемем такива, каквито сме, в този момент!

Изображение: https://www.instagram.com/ivet_lalova/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР