Олимпийската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева зае 6-о

...
Олимпийската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева зае 6-о
Коментари Харесай

Скачачите ни са в Топ 10 на световното първенство по лека атлетика

Олимпийската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева зае 6-о място на международното състезание по лека атлетика в зала в Бирмингам (Анг). В същата дисциплинираност при мъжете Тихомир Иванов се класира 9-и в откриващия ден на шампионата. И в двете надпревари късно нощес като първенци победиха руснаци, състезаващи се като неутрални спортисти поради наказването на страната им от интернационалната федерация (IAAF).

В конкуренцията при дамите златния орден извоюва Мария Ласицкене. Двукратната международна шампионка навън завърши с 201 см, след което направи три фаула на 207 см в несполучлив опит да усъвършенства върха на шампионата от 205 см на Стефка Костадинова от Индианаполис `87. Сребърния орден заслужи защитаващата купата си от Портланд `16 Вашти Кънингам (САЩ) със 193 см, а трета се подреди Алесия Трост (Ит) със същия резултат, само че с повече опити.

Демирева реализира 184 см от раз и 189 см от третия път, което се оказа и последният й сполучлив опит, последван от три фаула на 193 см. Със 189 см от втори опит Юлия Левченко (Укр) зае 5-о място в крайното класиране. В надпреварата участваха общо 13 скачачки.

При мъжете международен първенец сензационно стана Данил Лисенко, който победи суперфаворита Мутаз Еса Баршим. Руснакът и катарецът бяха безусловно равни от 220 до 233 см и купата се реши на 236 см. Там Лисенко се оправи от трети опит, до момента в който Баршим направи три неточности и остана вицешампион. Бронзовия орден взе Матеуш Пжибилко (Гер) с 229 см.

Тихомир Иванов направи единствено един сполучлив скок в надпреварата – в третия опит на началната височина от 220 см. След това плевенчанинът сгреши три пъти на 225 см и раздели 9-ата позиция с Джамал Уилсън (Бах) и Роби Грабарз (Вбр). Това на процедура бе последното място в класирането, защото в дисциплината участваха общо 11 състезатели.

Във втория ден в Бирмингам `18 през днешния ден ще има единствено една българска участничка. Радослава Мавродиева ще се състезава във финала на тласкането на гюле от 22:10 ч. наше време. Нито една българска телевизия не излъчва международното състезание в зала, само че на територията на страната шампионатът може да бъде гледан гратис онлайн в каналите на IAAF във „ Facebook ” и YouTube.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР