Олимпийската вицешампионка по спортна стрелба Антоанета Костадинова беше избрана за

...
Олимпийската вицешампионка по спортна стрелба Антоанета Костадинова беше избрана за
Коментари Харесай

Олимпийската вицешампионка по спортна стрелба Антоанета Костадинова беше избрана за спортист на годината на Търговище

Олимпийската вицешампионка по спортна пукотевица Антоанета Костадинова беше определена за състезател на годината на Община Търговище. Тържествената гала се организира нощес в концертната зала на ОНЧ " Напредък-1864 ", а отличени бяха трите най-хубави състезатели над 18 години, десетте най-хубави до 18 годни, както и трите най-успешни тима. Носителите на премиите са избрани по нови правила, препоръчани от Костадинова, която е почетен жител на Търговище.

Именно Антоанета Костадинова заслужи и оценката за най-хубав състезател в категорията при състезателите, навършили пълноправие. Тя има завоювани златен и сребърен орден от Европейските игри в Краков, както и четвърто място от Световната купа в Баку, оповестява от Общината.

" Пожелавам на всички спортисти доста триумфи, да са здрави, да нямат травми, тъй като това е нещото, което може да те събори освен физически, само че и душевен ", съобщи Костадинова и добави, че това е 13-и следващ път, в който печели първото място.

Отличията на Костадинова и на нейния треньор Христо Маринов бяха връчени от кмета доктор Дарин Димитров.

" Пожелавам Ви да сте здрави, да постигате задачите си. Вие прославяте Търговище в България и по света и доста се гордеем с Вас ", сподели кметът.

Второто място при спортистите над 18 години е за Иван Сираков, играч по насочване на Варинт 5. Той има пет първи места от Шампионата на Югоизточна Европа и пет първи места от държавно състезание. Трети е Теодор Трифонов от клуб по спортна гимнастика Светкавица. Сред неговите достижения са първо място от Държавно лично-отборно състезание край кон с гривни, първо място от състезание Купа България - халки и многобой.

Първенец в ранглиста при състезателите до 18 години е Халил Садъков от клуба по свободна, класическа и самбо битка Олимпиец. Негов треньор е Стойчо Ненов. Сред най-хубавите достижения на Садъков са четири първи места - от Балканско състезание, Държавно персонално състезание, Държавно лично-отборно състезание, интернационален шампионат " Стоте войводи " в Сливен.

Втората позиция е за различен играч на Олимпиец - Никифор Петров. Трета в класацията е Хелин Шакироглу от баскетболен клуб Светкавица-Мебел Стил. В подреждането следват състезателката по насочване на Варинт 5 Ния Онуфриева, Онур Хикмет от клуба по спортна гимнастика Торнадо, Джан Ъшък от клуб по битка Олимпиец, Юлия Георгиева от клуба по насочване Вариант 5, Панайот Иванов от клуб по спортна пукотевица Светкавица, Толга Абдурахманов от клуб по спортна гимнастика Светкавица и Иван Александров с клуб по пукотевица Светкавица.

При тимовете първото място заслужиха девойките до 12 години на баскетболен клуб Светкавица - Мебел Стил. Техен треньор е Христиана Златкова. Втори са девойките 16 години на същия клуб, а трети - девойките младша възраст на клуб по художествена гимнастика Алегро.

Тази година общо 11 спортни клуба от общината подадоха номинации. В категорията до 18 години бяха номинирани 15 състезатели, а в тази над 18 - 8 спортисти. Отборите също бяха осем. Отличените са избрани от комисия, в чийто състав влизат спортни деятели, публицисти, общински съветници и специалисти от администрацията.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР