Олимпийската вицешампионка от Пекин 2022 Федерика Бриньоне (Италия) спечели гигантския

...
Олимпийската вицешампионка от Пекин 2022 Федерика Бриньоне (Италия) спечели гигантския
Коментари Харесай

Федерика Бриньоне спечели гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Оре

Олимпийската вицешампионка от Пекин 2022 Федерика Бриньоне (Италия) завоюва гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за дами в шведския зимен център Оре. Така тя резервира възможностите си да завоюва купата в дисциплината и Световна купа, за която се бори с швейцарката Лара Гут-Бехрами.

Бриньоне записа общо време от 2:11.02 минути, откакто беше трета след първия манш с 1:12.10 минути и даде първо време във втория - 58.92 секунди. Така тя реализира пети триумф за сезона и 26-и в кариерата си.

Втора на 33 стотни от секундата приключи любимката на локалната аудитория Сара Хектор, която беше лидерка след първата част на надпреварата. Трета се подреди Лара Гут-Бехрами с пасив от 40 стотни.

" Не бях доста удовлетворена от първия манш. Казах си, че би трябвало да опитам всичко. Толкова съм признателна и горда от себе си. Това е нещо особено ", сподели Бриньоне.

Лидерът в първия манш Хектор се подреди сред Бриньоне и Гут-Бехрами, което попречи на швейцарката да завоюва купата в дисциплината. Победата носи 100 точки, а Гут-Бехрами води с 95 пред Бриньоне преди последния великански слалом идващия уикенд на Финалите на Световната купа в Заалбах (Австрия).

В генералното класиране Бриньоне понижи преднината на Гут-Бехрами до 286 точки при оставащи пет старта до края. За разлика от Гут-Бехрами, тя ще се състезава в неделния слалом в Оре - дисциплинираност, в която е взела участие единствено един път този сезон, в опит да събере спомагателни точки.

В неделното съревнование ще се завърне и американката Микаела Шифрин, която водеше за Световната купа, до момента в който не отпадна поради травма на коляното след рухване в края на януари. Изоставайки с 445 точки, американката има математически късмет да вземе шести Голям бистър глобус в кариерата си, само че тя сподели, че няма да взе участие в оставащите две скоростни надпревари. Но Шифрин може да завоюва купата в слалома, защото втората Петра Вълхова е навън заради травма, а третата Лена Дюр (Германия) изостава със 188 точки два кръга до края.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР