Олимпийската шампионка София Годжа записа своята втора победа от началото

...
Олимпийската шампионка София Годжа записа своята втора победа от началото
Коментари Харесай

София Годжа записа втора победа в спускането за Световната купа

Олимпийската шампионка София Годжа записа своята втора победа от началото на сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини, откакто победи в спускането в Санкт Антон, Австрия.

Италианката направи едно извънредно мощно прекосяване на трасето и победи с преднина от цели 96 стотни пред победителката от първата подготовка в четвъртък Тамара Типлер (Австрия). Трета през днешния ден още веднъж остана американката Брийзи Джонсън, за която това е трето следващо трето място в дисциплината втурване от началото на сезона. Днес тя приключи на 1.04 зад Годжа, като по този метод победи със единствено 0.06 първата от втората подготовка Естер Ледецка (Чехия).

С днешната си победа, която е втора поредна в дисциплината втурване, Годжа застана еднолично отпред в класирането за дребни бистър глобус. Италианката има актив от 280 точки, като води с 60 пред победителката от първото втурване във Вал д‘Изер Корин Зутер (Швейцария), която през днешния ден приключи на шестото място. Трета с общо 180 пункта е Джонсън.

В генералното класиране за огромния бистър глобус отпред с 637 точки остава Петра Влъхова (Словакия), която през днешния ден остана 12-та и добави нови 22 пункта към своя актив. Така преднината пред Мишел Гизин (Швейцария) се усили на 139, до момента в който трета с пасив от 235 е днешната победителка.

Програмата на Световната купа при дамите продължава в утрешния ден със старт в дисциплината супергигантски слалом още веднъж в Санкт Антон. Началният час на конкуренцията е 12:30 българско време. Следващото втурване годно за Световната купа е планувано за Кран Монтана (Швейцария) на 22 януари от 11:00 часа българско време.

The Olympic Champion conquers mastering a perfect downhill race!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР