Олимпийската шампионка с гимнастическия отбор на САЩ от Лондон 2012

...
Олимпийската шампионка с гимнастическия отбор на САЩ от Лондон 2012
Коментари Харесай

Олимпийска шампионка твърди, че е била принудена да си мълчи за сексуален тормоз

Олимпийската шампионка с гимнастическия тим на Съединени американски щати от Лондон 2012 Макайла Марони твърди, че е била принудена да подпише съглашение за безмълвие, с което да прикрие половите похищения на лекаря на националния отбор Лари Насар, оповестява " Ройтерс ".

Според информацията документът сред някогашната състезателка и Американската гимнастическа федерация (USAG) е бил подписан през декември 2016 година Марони се е съгласила да получи 1.25 милиона $ за лекуване на психично разтройство, породено от половия тормоз от Насар.

От USAG са безапелационни, че щабът на Марони е изискал да бъде подписано тайното съглашение. В момента някогашната състезателка е завела дело против локалната гимнастическа федерация.

През октомври Марони разгласи, че е била обект на полов тормоз от някогашния лекар. Тогава 21-годишната американка твърдеше, че проблемите са почнали, когато е била на 13 години, и са завършили едвам след отказването ѝ от спорта преди година.

 Бившият доктор на гимнастическия народен тим на Съединени американски щати - Лари Насар
© Associated Press

Бившият доктор на гимнастическия народен тим на Съединени американски щати - Лари Насар

" Най-плашещата вечер в живота ми стана, когато бях на 15. Пътувах през целия ден и цяла нощ с тим за Токио. Той (Насар) ми даде приспивателно за полета и последното нещо, което знам, е, че бях сама с него в хотелската му стая, получавайки " терапия ". Имах възприятието, че ще умра онази нощ ", написа тогава Марони в " Туитър ".

В края на ноември трикратната олимпийска шампионка Габи Дъглас се причисли към обвиняванията в полов тормоз против Насар.

Бившият лекар беше наказан на 60 години отнемане от независимост по обвинявания в детска порнография от федералния съд в Мичиган. Насар се призна за отговорен в владеене на хиляди фотоси и видеоклипове, показващи полово принуждение над деца за интервала сред 2003 и 2016 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР