Олимпийската шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България от

...
Олимпийската шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България от
Коментари Харесай

Олимпийската шампионка Мадлен Радуканова ще помага на Боряна Калейн до Игрите в Париж

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България от Токио 2020 Мадлен Радуканова ще оказва помощ в подготовката на Боряна Калейн до Игрите в Париж през 2024 година. В момента тя е част от щаба на отбора на европейското състезание в Баку.

" Доста по-притеснително е от другата страна, почтено да си призная, защото нещата не зависят от теб, а седиш просто в профил и помагаш с каквото можеш. Аз съм главно тук поради Боряна Калейн. С нея сме в една стая, приказваме си много постоянно, в случай че има по-напрегнати моменти от тренировката и тя не може да ги показа със своя треньор, аз съм там отсреща, тъй че си приказваме за гимнастика и не за гимнастика... за всичко. Тя обича доста да чете, да рисува. Даже в този момент имах рожден ден и ми подари картина, нарисувана особено от нея ", описа Радуканова.

" Като играч е по-трудно първоначално, до момента в който влезеш на килима, до момента в който застанеш, до момента в който стартира съчетанието и към този момент по-късно се успокояваш. А в профил като гледаш колкото повече напредва съчетанието, толкоз по-притеснено става, тъй като наближава края и просто искаш всичко да е наред. Тук съм, с цел да оказа помощ на Боряна. Тя ми показа, че се усеща много по-добре, когато съм с нея, когато съм с нея в залата и отвън нея, тъй че поради това съм тук. Може би ще продължа да съм до нея до олимпийските игри. Но това ще стана ясно в бъдеще ", добави тя.

Мадлен Радуканова продължава да взе участие в самодейностите на олимпийските шампионки от Токио, а след Баку и следва пътешестване до Сингапур и след това до Япония.

" Заети сме, много пътуваме, дори като се върнем от Баку отпътувам за Сингапур, по-късно отиваме в Япония, там където спечелихме златния си олимпийски орден... и много други пътувания имаме до края на годината, тъй че е интензивно. В България към този момент вършим тези мастър класове, а когато по този начин завърши нашата популярност, в случай че мога по този начин да се изразя, когато дойдат идващите олимпийски шампионки, ще може би ще стартираме да се занимаваме с треньорска активност, само че нищо не е несъмнено, тъй че към този момент нищо няма да споделям.

Гимнастичката пожела триумфи на всички състезатели във връзка Деня на българския спорт - 17 май.

" Искам да пожелая на всички спортисти да са доста търпеливи, да се борят за фантазиите си, да се трудят извънредно доста. На нашите девойки, които ще показват България, желая да им пожелая в действителност голям триумф, тъй като имат потребност, стискаме им палци да се показват по най-хубавия метод ", добави Радуканова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР