Олимпийската шампионка по гребане Светла Оцетова призна, че в момента

...
Олимпийската шампионка по гребане Светла Оцетова призна, че в момента
Коментари Харесай

Легендата Светла Оцетова: Гребането ни е на етап спад!



Олимпийската шампионка по гребане Светла Оцетова призна, че сега нейният спорт в България е в спад. Националите не съумяха да блеснат в първите дни от международното състезание в Пловдив. Очакванията за мощно показване на новата двойка скул Кристиан Василев и Борис Йотов не се оправдаха. Те ще вземат участие през днешния ден на репешаж, откакто приключиха четвърти в предварителната серия.

Липсата на резултати е показателна, откакто последният олимпийски орден беше завоюван от Румяна Нейкова в Атина 2004-а.  Три олимпийски шампионки пожелаха триумф на международното по гребане в Пловдив

" Българското гребане е на стадий спад - счита Оцетова. - Винаги има сходни интервали, след които идва напредък. Отдолу идват положителни деца. Десислава Георгиева завоюва европейското състезание до 23 години. Има потребност от олимпийски цикъл. Поне две, три до четири години, с цел да се отиде в идващия стадий. Ще ви върна в годините, когато започвах като играч. На българските лодки ръкопляскаха, когато финиширахме. Спомням си, че на първото съревнование бях 67-а, а 10 години по-късно станах олимпийска шампионка. "

 Три олимпийски шампионки пожелаха триумф на международното по гребане в Пловдив
Светла Оцетова от години е водещ фактор в Международната федерация по гребане. Тя надзирава построяването на олимпийските канали. Специалистката даде отлична оценка на шампионата в Пловдив.

" Всички посетители споделят положителни думи за домакините. Трасето и помощните уреди по него са съвършено готови - означи Оцетова. - Все още е мъчно да се каже авансово по какъв начин ще се показват нашите лодки. Нека да изчакаме репешажите. "

Лазар Пенев отпадна в репешажите на скиф лека категория. Той остана пети във втората серия с време 7:21,421 мин.

" България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР