Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева посрещна националите, които се

...
Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева посрещна националите, които се
Коментари Харесай

Шампионско посрещане за националите по бокс при завръщането им от олимпийската квалификация в Бусто Арсицио

Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева посрещна националите, които се завърнаха от квалификацията в Бусто Арсицио.

На кръга в Италия България взе четвърта квота за Игрите в Париж посредством Рами Киуан. Той ще боксира при 71-килограмовите във френската столица, присъединявайки се към Хавиер Ибаниес (57 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг). Киуан бе приветстван и от управлението на Българската федерация по бокс, което поздрави националите за доста мощните мачове, които направиха по време на шампионата в Бусто Арсицио.

" Загубата на шампионата " Странджа " несъмнено ми оказа помощ доста, смъкна ме на земята, оказа помощ ми да си стъпя още веднъж на краката и да си спомня, че е нужно от време на време да се бориш със зъби и нокти за успеха. Бях сигурен, че ще взема квота, единствено трябваше да си свърша работата ", показа пред Българска национална телевизия Рами Киуан.



" Много сме щастливи от представянето на Рами. Направи страхотни мачове, победи противниците си безапелационно. Заслужи си мястото в Париж. Изпълни задачата и като цяло считам, че тимът ни се показа добре. Всички съжаляваме доста за това, което стана с Радо Росенов. Съдията не трябваше да стопира мача му със сърбина. Гледахме и на повтаряне срещата, той бе ударен първо с глава, с цел да му се отвори аркадата. И реферът предизвести противника му за удара, след което обаче спря мача и сподели, че е било чисто, с ръка. За мен той печелеше и третия рунд, а с това и срещата. Смятам, че щеше да вземе и квота, само че с оглед резултатите в Италия, Радо ще завоюва мястото си в Париж на квалификацията в Тайланд. Очаквам там да се борим за още две, за какво не и за три квоти “, сподели при прибирането на националите ни помощник-треньорът Александър Александров.



" Много съжаляваме и се ядосваме за това, което стана на тази подготовка. За мен, а и за всички, които схващат от бокс, Злати Чуканова завоюва квотата. Категоричен съм, че тя взе втория и третия рунд. Може би загуби първия, само че по-късно напълно превъзхождаше филипинката, която не спря да я държи и да играе мръсно. Съжалявам и за Джоана, следва да мине прегледи, с цел да се види положението на рамото ѝ. Тя завоюва първия рунд, когато може би несъзнателно венецуелката се извъртя и стана травмата. Искахме да продължи, само че това е. Аслъхан също изигра доста мощен мач с нидерландката, можеше умерено да вземе успеха. Разочаровани сме от тези резултати, тъй като представянето не дава отговор на тях. Връщаме се в залата и продължаваме да работим. Вижда се, че вървим по правилен път и съм уверен, че това, което не ни дадоха в Италия, ще си го вземем в Тайланд “, сподели от своя страна треньорът на дамите Борислав Георгиев.

Националите ги чака къса отмора, след което стартират подготовка за европейското състезание в Белград.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР