Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева получи наградата Златна

...
Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева получи наградата Златна
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: Добър състезател не означава добър треньор

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева получи премията " Златна ръкавица " за повсеместен принос към бокса и българския спорт.
36-годишната Кръстева разгласи отдръпването си от кръга, откакто през август предходната година донесе първия орден за България от олимпийски шампионат по бокс при дамите. В момента тя работи като треньор в Локомотив София - клуба, за който се състезаваше до неотдавна. " За мен е огромна чест да получа тази премия, тъй като тя е оценка за дългогодишния ми труд. Благодаря на целия ми екип, тъй като без тях нямаше да съумея да реализира това. Надявам се, че като треньор ще съумея да предам знанията си на децата и да ги вдъхновя да упражняват и да тръгнат по моя път. През август децата в 153-то учебно заведение, които се занимаваха с бокс, бяха към 90. Сега тяхната численост е 110 и продължава да се усилва. Това няма по какъв начин да не ме радва. Сега към този момент съумявам да си дам равносметка за кариерата, която имах и не скърбя, че сложих край. Това решение бе добре премислено и съветвано с екипа ми ", сподели Кръстева след приемането на премията.

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински сподели, че в никакъв случай няма да може да благодари задоволително на Стойка Кръстева за това, което е направила за българския бокс, само че даде обещание, че тя ще може постоянно да разчита на него. " Стойка Кръстева поставя едно ново начало. Нашето съдействие води до огромни резултати. Искам тя да знае, че ние оставаме тил до тил и тя постоянно ще може да разчита на мен и на федерацията ", разяснява Инински.

Заедно с тях на награждаването бяха шефът на Спортен клуб " Локомотив София " Даме Стойков, както и персоналният треньор на Кръстева - Борислав Георгиев. " За да има високи резултати, би трябвало да има условия. При нас в Локомотив тези условия ги има - тренировките са безвъзмездни, както и цялата екипировка. Това дава условия за увеличение на броя деца, които упражняват. За мен е чест да работя дружно със Стойка. Когато децата влязат в залата, те желаят да работят с нея и да упражняват при нея. Тя е като едно слънце за тях ", съобщи Борислав Георгиев.

Стойка Кръстева също разяснява работата си в спортния клуб. " Това че съм олимпийска шампионка не значи, че съм по-добър треньор от другите треньори в клуба. Знаете, че положителните спортисти не съумяват постоянно да станат и положителни треньори. Но това ме стимулира още повече. Искам да науча децата да станат положителни българи. Това е доста значимо. Да бъдат положителни и възпитани хора, а също по този начин и същински българи, които обичат страната си и желаят да останат в нея. В спортно отношение се надявам, че някое от тези деца ще станат първенци и дай Боже да доближат до международния или олимпийски връх ", приключи Кръстева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР