Олимпийската шампионка от Рио 2016 и двукратна световна шампионка Гуен

...
Олимпийската шампионка от Рио 2016 и двукратна световна шампионка Гуен
Коментари Харесай

Олимпийската шампионка от Рио Йоргенсен планира изненадващо завръщане за Париж 2024 след отказването си от триатлона през 2017 г.

Олимпийската шампионка от Рио 2016 и двукратна международна шампионка Гуен Йоргенсен възнамерява изненадващо завръщане в триатлона за да се състезава за Съединени американски щати в смесената щафета в Париж 2024.

Индивидуалният успех на Йоргенсен при дамите в Рио 2016 беше първият за Съединени американски щати в триатлона на олимпийските игри, след международните трофеи през 2014 и 2015 година Тя се отдръпна от триатлона през 2017 година, с цел да насочи вниманието си към присъединяване в маратона в Токио 2020 година, макар че очакванията й бяха попречени от травма.

Смесената отборна щафета направи олимпийския си дебют в Токио 2020 година, като тимът на Съединени американски щати в състав Кейти Заферес, Кевин Макдауъл, Тейлър Книб и Морган Пиърсън завоюва сребро.

36-годишната Йоргенсен разкри проектите си да се върне към триатлона в Инстаграм.

“Развълнувана съм да разглася завръщането си на синия килим. Сътруднича с моя екип, с цел да се върна във форма и чакам с неспокойствие идната работа, до момента в който влагам в себе си и триатлона на Съединени американски щати. Вдъхновена съм от сребърния орден на смесената щафета в Токио и се стремя да допринеса за този тим през 2024 година Вярвам, че тимът на Съединени американски щати може да бъде едно ходило по-високо в Париж!

Това завръщане не е единствено за мен. Като майка на две деца и дълготраен покровител на триатлона в Съединени американски щати, се стремя да дам образец, който стимулира и въодушевява фамилията ми, майките на всички места и тима на Съединени американски щати “, показа Йоргенсен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР