Олимпийската шампионка от Париж 2024 Цинвън Чжън (Китай) спечели титлата

...
Олимпийската шампионка от Париж 2024 Цинвън Чжън (Китай) спечели титлата
Коментари Харесай

Олимпийската шампионка от Париж 2024 Цинвън Чжън спечели титлата на тенис турнира в Токио

Олимпийската шампионка от Париж 2024 Цинвън Чжън (Китай) завоюва купата на шампионата по тенис на твърди кортове WTA 500 в японската столица Токио с награден фонд от 922 573 $.

Поставената под номер 1 в схемата Чжън победи на финала участващата с " уайлд кард " американка София Кенин със 7:6(5), 6:3 за 1:52 часа и взе трети трофей за сезона.

Китайката записа 33 печеливши удара и наниза 16 аса, а срещата се игра под затворен покрив, откакто пороен дъжд прекъсна първия сет.

22-годишната Чжън прибавя купата в Токио към успехите си в Палермо и Олимпийските игри в Париж тази година.



Първият сет беше много оспорван, без нито един пробив, Китайката не съумя да осъществя пет точки за пробив, само че тя беше доста постоянна в тайбрека и го завоюва с печеливш удар от форхенд.

Вторият сет беше доста по-различен, защото Чжан поведе с 3:0 и до края нямаше проблеми.

" Искам да те поздравя. Ти свърши страхотна работа, видях, че играеш чудесно, макар че беше с травма, а аз познавам това възприятие. Ти се бори толкоз мощно на корта ", сподели Чжън за Кенин.



Въпреки загубата, шампионката от Откритото състезание на Австралия през 2020 година Кенин може да е удовлетворена от представянето си в Токио, където загуби единствено един сет по пътя към финала и победи номер 9 в света Даря Касаткина.

" Бих желала да благодаря на шефа на шампионата, че ми даде " уайлд кард ". Наистина го правя оценка. За страдание, през днешния ден не можах да взема купата, само че съм доста удовлетворена от седмицата, която имах ", съобщи американката.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР