Олимпик Лион разгроми Сент Етиен с 5:0 като гост в

...
Олимпик Лион разгроми Сент Етиен с 5:0 като гост в
Коментари Харесай

Провокация на Набил Фекир предизвика ексцесии в дербито на Рона

" Олимпик " Лион разгроми " Сент Етиен " с 5:0 като посетител в дербито на Рона от 12-ия кръг на Лига 1, само че срещата на " Жофроа Гишар " ще се запомни не толкоз с безапелационния триумф на отбора от Лион, колкото с провокацията на Набил Фекир и прекратяването на мача.

5 минути преди края на дуела създателят на последния гол - Набил Фекир, ядоса до краен лимит почитателите на домакините при насладата си и последователите нахлуха на терена. Капитанът на " хлапетата " смъкна фланелката си и демонстративно я развя пред агитката на съперника. Срещата бе доиграна след близо 1 час пауза.



Резултатът бе открит още в 10-ата минута от Мемфис Депай, който приключи по прелестен метод многоходова акция на " Олимпик " Лион. В 24-ата минута резултатът бе подсилен от Набил Фекир. Капитанът на гостите с мощен удар прати топката в десния низък ъгъл.

В началото на втората част домакините останаха с човек по-малко, откакто Лео Лакроа влезе жестоко в краката Фекир и бе изпъден с пряк червен картон. В 58-ата минута Мариано Диас направи резултата типичен след пас на Кени Тете. Бертранд Траоре вкара четвърти гол с техничен удар с левия крайник.

Така се стигна до 84-ата минута, когато Фекир излезе самичък против вратаря и прати топката в мрежата за 5:0. Радостта му не се хареса на почитателите и те започнаха да навлизат на терена. Стюардите и органите на реда реагираха бързо и не се стигна до огромни ексцесии, откакто ултрасите бяха изтласкани отвън игрището, само че срещата бе прекъсната за близо час.

В последна сметка последните пет минути се доиграха и " Олимпик " Лион завоюва с 5:0.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР