Олигархията и мафията имат силно влияние върху ръководствата на поне

...
Олигархията и мафията имат силно влияние върху ръководствата на поне
Коментари Харесай

Иван Костов: Неспособността за правителство е най-големият риск за националната сигурност

Олигархията и мафията имат мощно въздействие върху управленията на п оне половината парламентарни обединения , политическата система е в патова обстановка, разяснява пред БНР някогашният министър председател Иван Костов.

По думите му парламентарната рецесия се задълбочава и страната е пред конституционна , като задаващата се конституционна рецесия ще съсипе институциите на страната, които губят мощност и управляемост.

Парламентът е вкаран в невъзможност от водача на " ИТН " Слави Трифонов, само че партиите не са " актьори от неговото шоу, с цел да им слага задания ".
 Иван Костов: Протестните партии не желаят Обновена
Иван Костов: Протестните партии не желаят " порции ", а промени

Трифонов носи отговорността, в случай че отидем на трети избор тази година

" Когато гласуваме на избори, не даваме порции от властта на своите избраници, а им се доверяваме, че ще изпълнят своите обещания. Същинската власт е отговорност и не е към този момент единствено пред тези, които са те изпратили в Народното събрание, а на всички. Така разбирана властта, като отговорност , е отвън визиите на Доган и на Трифонов ".

Костов разяснява, че за триумф в третият мандат, президентът би трябвало да направи още един кръг съвещания .

" Ще има триумф единствено в случай че всяка партийна групировка от това болшинство съобщи, че ще поддържа единствено управническа стратегия , под която стои подписът на мандатоносителя и на останалите. На който и да се даде мандатът, би трябвало да е подготвен да подпише управническа стратегия и да я съгласува с останалите . Второто е да реши каква отговорност може да поеме и всяка група да показа на мандатоносителя своите претенденти за министри. Третото е да се утвърждава състава на министрите, препоръчани от мандатоносителя. Който и да е мандатоносителят, той няма да може да диктува на останалите своите условия ".

Според него има риск след нови избори отново да няма държавно управление , не има вяра, че 46-ото Народно заседание може да сформира управнически кабинет: " Ако стане, ще стане по силата на чудесата, а не по силата на събитията ".
 Шансът за кабинет с третия мандат - 1%, Има Такъв Народ губи поддръжка
Шансът за кабинет с третия мандат - 1%, Има Такъв Народ губи поддръжка

Това демонстрират предварителните данни на " Алфа рисърч "

Костов виждат вид , при който президентът с легални политически средства да наложи на всички политически обединения да се групират в болшинство и да сформират държавно управление, тъй като може страната да остане без признат бюджет за идната година.

" Ако президентът не поеме тази роля , тези, които управляваха зад кулисите страната до момента, ще се осмелят и ще създадат държавно управление . Имат всичките благоприятни условия и в това Народно заседание да създадат държавно управление ".

Във връзка с актуализацията на бюджета Костов изясни, че би трябвало да се случи .

Според Костов има опция за революция в Афганистан. " Не са ясни нещата там. Дали ще има бежанска вълна от талибаните, или ще има в тази бежанска вълна и талибани , прогонени от други сили? Това е доста сериозен въпрос на националната ни сигурност , по тази причина би трябвало да имаме парламент и държавно управление , излъчено от Народното събрание. Трябва да имаме цялостен комплект на всички управляващи и всички институции да бъдат с цялостен капацитет да ръководят опасности и рецесии , а те не са и ги отслабва самото Народно заседание. Неспособността да се излъчи държавно управление е най-големият риск за националната ни сигурност ".
 Бизнесът зове депутатите да актуализират бюджета, не да чакат развръзката на драмата в Народно събрание
Бизнесът зове депутатите да актуализират бюджета, не да чакат развръзката на драмата в Народно събрание

АИКБ поддържа законопроекта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР