Олигархът Румен Гатайнски – Вълка клекна. Милионерът от обществени поръчки

...
Олигархът Румен Гатайнски – Вълка клекна. Милионерът от обществени поръчки
Коментари Харесай

Румен Вълка клекна – сам бута сарая край яз. „Искър”

Олигархът Румен Гатайнски – Вълка клекна. Милионерът от публични поръчки и неговата компания „ Био майнинг “ са поискали сами да си съборят постройката на оповестения за противозаконен ловджийски хотел, така наречен сарай в чашката на бент. „ Искър ”, заяви столичният кмет Васил Терзиев по Би Ти Ви.

Той твърди, че те били дали линеен график по какъв начин да стане това и сега общината го разглеждала. За нас е по-добре те да го създадат, тъй като по този начин ще се дадат по-малко пари от бюджета на столичани, счита Терзиев. Той счита, че няма закъснение по унищожаване на противозаконната постройка, само че сега се вършели главно неща вътре в нея и по тази причина не се виждало резултат извън.

Преди две седмици кметът на София разгласи, че столичната община ще унищожи противозаконния ловджийски хотел край язовир „ Искър “, издигнат от компания, обвързвана с предприемача Румен Гайтански. Това обаче не се случва, сподели ден по-рано тв репортаж.

Постройката сега наподобява такава, каквато е била преди десетина дни, и по нищо не проличава, че би трябвало да бъде съборена. Освен това входът към парцела се оказва заключен – неразбираемо по каква причина.

Преди на портала на стопанството беше сложена заповед, с която се не разрешава достъпът, защото това можело да се отрази негативно на бременността на кошутите. От земеделското министерство настояват пред bTV, че след прекратяването на тази заповед, няма издадена нова, която да лимитира достъпа поради кошутите. А шефът на локалното ловно стопанство бил освободен „ поради опит за бойкот “.

В началото на април порталът на стопанството беше препречен с автомобил, който не позволяваше на строителната техника да влезе и да продължи бутането. Освен това общинските багери са изкарани отвън стопанството и са с прерязани кабели.

Инфо: narod.bg

 

 

Тагове: Васил Терзиев язовир Искър Румен Гайтански – Вълка Био майнинг багери бутане незаконни постройки олигарх
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР