Олаф Шолц наскоро даде да се разбере на събитие в

...
Олаф Шолц наскоро даде да се разбере на събитие в
Коментари Харесай

Шолц категоричен - отказва да разшири обхвата на доставките на оръжия за Украйна

Олаф Шолц неотдавна даде да се разбере на събитие в Берлин, че не вижда нужда от увеличение на доставките на западни оръжия за Украйна, акцентира " Тагешау ", акцентирайки върху внимателния метод на Германия, предава News.bg.

Шолц уточни, че Германия е открила " ясни правила " за изпращане на оръжия в Киев, които са основани съгласно Украйна, сега са в действие и се съблюдават. Основната цел на канцлера е да избегне прерастването на спора в по-голяма война.

Предпазливата позиция отразява уговорката на Германия за поддържане на мира и стабилността в района.

Украинският президент Володимир Зеленски загатна на 20 май, че не престават полемики със западните съдружници по отношение на евентуалното потребление на доставени оръжия против съветски територии. Въпреки че в тези полемики не бяха посочени съответни страни, отчети на The Wall Street Journal и Politico разкриха, че Украйна се е обърнала към Съединените щати с такова искане.

В допълнение към сложността на обстановката, The New York Times заяви, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е предложил облекчение на рестриктивните мерки за това по какъв начин тези оръжия могат да бъдат употребявани от украинските въоръжени сили.

Германия поддържа твърда позиция да не уголемява обсега на доставките на оръжия за Украйна, като се стреми да предотврати по-нататъшна ескалация.

Междувременно сред Украйна и нейните западни сътрудници не престават полемиките и дебатите по отношение на стратегическото потребление на тези оръжия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР