Окупираната от руските войски Херсонска област на Украйна може да

...
Окупираната от руските войски Херсонска област на Украйна може да
Коментари Харесай

Херсонска област може да влезе в състава на РФ до края на годината

Окупираната от съветските войски Херсонска област на Украйна може да стане индивид на Руската Федерация до края на тази година, като преди този момент ще се организира референдум по въпроса, оповестява пред ТАСС във вторник заместник-ръководителя на локалната окупационна администрация Кирил Стремоусов.

„ През тази година ще имаме референдум. И след резултатите от референдума ще има зов към управлението на Руската федерация, с цел да бъдем признати в Руската федерация “, анонсира той, отбелязвайки, че районът чака да стане индивид на Руската федерация до края на годината.

Както означи Стремоусов, референдумът в Херсонска област може да се организира през есента и управляващите се готвят да го проведат.

Представителят на администрацията изрази убеденост, че множеството от жителите на Херсонска област ще поддържат влизането на района в Руската федерация.

Херсонска област се намира в южната част на Украйна, граничи с полуостров Крим. В средата на март Министерството на защитата на Руската федерация заяви, че районът е под цялостен надзор на съветските войски. В края на април в региона е образувана окупационна гражданско-военна администрация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР