Окупаторът натрупва военни сили за засилване на атаките в Украйна.

...
Окупаторът натрупва военни сили за засилване на атаките в Украйна.
Коментари Харесай

Наталия Гуменюк: Агресорът се готви за масирани атаки в крайбрежните зони на Украйна

Окупаторът натрупва военни сили за усилване на офанзивите в Украйна. Това съобщи представителят на Южното командване на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Наталия Гуменюк, представена от РБК-Украйна.

" Врагът натрупа сили за усилване на офанзивите против нашата инфраструктура, крайбрежната зона и така нататък От радиопрехващанията се чува, че окупаторите предизвестяват цивилни кораби в морето за невъзможността да се придвижат към украинските пристанища “, споделя Гуменюк.

По думите й мощна стихия през последните дни е донесла доста мини, заложени от руснаците по украинското черноморско крайбрежие.

" През последните два дни край нашето крайбрежие бяха взривени повече от 10 противников мини. Само две от тях бяха унищожени следено. Поради обстоятелството, че украинците имат стеснен достъп до брега, никой не е потърпевш “, декларира Гуменюк.

Припомняме, че през последните няколко седмици руснаците обстрелват интензивно с ракети и дронове пристанищната инфраструктура на Украйна, както и обекти в други региони на страната.

Както означи министърът на развиването на общностите, териториите и инфраструктурата на Украйна Александър Кубраков, вследствие на съветския обстрел в южната част на страната към този момент са развалени и отчасти унищожени 26 уреди на пристанищната инфраструктура и пет цивилен кораба.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР