Окултни символи, вещици и местна сатанинска група са замесени в

...
Окултни символи, вещици и местна сатанинска група са замесени в
Коментари Харесай

Смърт върху Зъбите на дявола: Убийството на Жанет ДеПалма

Окултни знаци, вещици и локална сатанинска група са забъркани в гибелта на 16-годишно момиче. Кой умъртви Жанет ДеПалма? Въпросите са повече от отговорите. Смразяващото кръвта ликвидиране на тинейджърката е забулено в тайнственост към този момент 50 години.

Шокираща поредност от събития води до откриването на мъртвото тяло на Жанет ДеПалма. Трупът ѝе открит в гората, където е оставен да изгние.

На 19 септември 1972 година куче се връща от разходка в гората, захапало в устата си чудноват предмет. Четириногото радостно си играело с находката си на поляна до жилищна постройка в Спрингфийлд, Ню Джърси.



Собственичката на кучето се приближава да него, с цел да ревизира с какво се забавлява нейният домакински любим. Тя изпада в потрес. Кучето глозгало огромна кост. Когато се вглежда по-добре, дамата открива, че това е човешка ръка.

Незабавно е обявено на полицията за злокобната находка, оповестява The Daily Beast.

„ Тя ме заведе до задната врата на жилището си и в сивкава чанта ми подаде ръката на жена “, показва служител на реда Джей Шверд в отчета си за случилото се.

„ Лява човешка ръка, на ноктите имаше белезникав лак за нокти “, разкрива още детайлности служител на реда Шверд.



Започва огромно претършуване на региона, където кучето е било на разходка. Скоро след старта на издирването, служителите на реда откриват и горната част на ръката, а по-късно и останалата част от натрупа. Тялото е открито изоставено на дребна поляна на върха на стръмен рид с лицето надолу. Трупът бил изцяло облечен, оповестяват от полицията.

На два метра от тялото е открито наличие на дамска чанта: кърпички, инхалатор, червило, гребен, ключ, дребна кутия сенки за очи, както и флакон с лекарство, за което се твърди че е медикамент за простуда, става още ясно от полицейския отчет. 

Обезпокояваща била цялата картина към тялото.

„ Около тялото имаше трупи, през главата от дясната страна и дребен клон под двата крайници. Около нея имаше камъни, обграждащи тялото ѝ “, показва служител на реда Шверд в отчета си.

Главният правосъден доктор Бернард Еренберг също е извикан на мястото, където е откритото незнайното все още тяло. Там той афишира гибелта на момичето.

Самоличността е открита посредством стоматологичните досиета. Става ясно, че това е 16-годишната локална гимназистка Жанет ДеПалма. Момичето е оповестено за търсене от майка си шест седмици по-рано.

Интересен факт е, че от персоналните ѝ движимости липсва само златното ѝ кръстче, с което тя не се разделяла, защото била мощно религиозна.

Съдебният доктор е усложнен да извърши аутопсия поради напредналия етап на разложението. Направена е детайлна рентгенова фотография, която демонстрира, че по тялото няма следи от дупки от патрони, фрактури или травматични пострадвания, сочат данните от отчета. Причината за гибелта е избрана като „ подозрителна “, само че не и като изрично ликвидиране.

Още по времето когато трупът е на Жанет ДеПалма е открит, медиите отразяват шумно случая. Причина за любознанието става методът, по който тялото на тийнейджърката е открито. Според изявления по това време, към нея са насипани пръчки и камъни, завършени в контури на кръстове и ковчег. Тиражира се версията, че Жанет е станала жертва на сатанинско ликвидиране.

Новинарските заглавия гласят: „ Разследването на убийството хвърля светлина върху култа към магьосничеството “ и „ Разследването на убийството в Джърси хвърля светлина върху магьосничеството “.

Асошиейтед прес оповестява, че по това време управляващите подозират, че гибелта на Жанет може да е обвързвана със завет или събиране на магьосници или фракция, за която се счита, че съществува в региона.

„ Чух, че някои хора от отдела сякаш са довели там магьосница, която да помогне в следствието, само че аз не съм бил осведомен за това “, споделя тогавашният шеф на полицията в Спрингфийлд Джордж Парсел.

Пресата изобилства от известия за поклонение на дявола. Местните поданици споделят истории за деца, които организират сеанси, молят се на Сатаната и жертват пилета, гълъби, от време на време и по-едри животни като кози в парка към близкия резерват " Уочунг ".

Допълнителна нервност по случая се прибавя и от мястото, където е намерено тялото на ДеПалма. Скалата, върху която лежи, е наречена " Дяволските зъби ".

Пасторът на църквата, която Жанет посещава, преподобният Джеймс Тейт също е интервюиран от локалните медии. Пред тях той споделя своя версия на случилото се, а точно, че сатанисти са отвлекли и умъртвили тийнейджърката поради нейната религия.

„ Тя беше толкоз религиозна, че постоянно говореше с другари и познати за Бог “, споделя преподобният Тейт.

По думите му, тя може би се е пробвала да изнесе лекция на поклонниците на дявола за Христос и техният фанатизъм се е надигнал и я е умъртвил, споделя своята версия за убийството преподобният Тейт, който прецизира, че неговата доктрина се базира на персоналното му мнение, а не на полицейските отчети и доказателства.

Полицията по това време е в задънена улица. Затова две момчета взимат в свои ръце следствието. Това са Едуард Салцано и неговият непосредствен другар Джон Бланси, който е племенник на Жанет. Двамата се срещат с доста от приятелите, членовете на фамилията и познатите на ДеПалма. Разследването им продължава осем години. Според частните детективи, сред всички, с които беседват, има нещо общо. А това било, че " всички те са изплашени до гибел ", споделя Салцано.

Двамата младежи се сблъскват с още един проблем по време на следствието си, а точно, че по случая има „ гигантско прикриване “.

В последна сметка Салцано и Бланси стигат до един извод: Сатанински фетиш е набелязал Жанет и са я умъртвили в жертвоприношение.

Салцано споделя и за това, че е разкрил последния човек, който е видял жива Жанет, преди да изчезне. Това е нейна другарка, за която той допуска, че е членувала в сатанинския фетиш, обвинен в убийството.

„ Тя ми се обаждаше измежду нощ “, споделя той и прибавя: „ Едно нещо, за което не спираше да приказва, беше сатанинският фетиш “.

Едуард Салцано даже води дело против прокуратурата на окръг Юниън. Той желае да принуди проверяващите да тества детайлно облеклата и остъргванията под ноктите на ДеПалма за човешко ДНК като има вяра, че единствено по този начин може да се стигне до дъното на историята и да се разбере кой е умъртвил тинейджърката. Изненадващо делото е изгубено.

„ Трябва да установим повода за гибелта като бъдат оповестени направените при започване на следствието рентгенови фотоси. Трябва да се направи разширено ДНК проучване. Чухме всичко за това по какъв начин е умряла - от удушаване до това, че е била простреляна със стрела, и това, че е била ударена в главата. Независим орган, друг от локалната полиция, би трябвало да прегледа случая “, безапелационен е Салцано.

Години наред из Спрингфийлд се носят разнообразни теории за гибелта на Жанет ДеПалма. Сред обвинените е строителен служащ, който се труди на непосредствен градеж, надзирател и човек, който кара червен „ Форд “. Всички тези хора са проверявани от полицията поради свидетелски показания. Нито един от тях обаче не е обвързван с отвратителното ликвидиране.

По време на следствието се раждат и спекулации, че Жанет ДеПалма е станала жертва на сериен палач. Детективите съумяват да намерят подобие сред нейния случай и още четири други сходни закононарушения, станали в региона по това време. В последна сметка сигурна връзка сред убийствата не е открита.

Полицаите отхвърлят и друга версия, по която работят за гибелта на ДеПалма. Полицаите считат, че мястото, на което е открит трупът, е известно измежду младежите. Там постоянно си организирали секрети празненства. Възможно било тя да е приела опиати и да е предозирала, а останалите младежи да са се разбягали от мястото, откакто са разбрали, че е мъртва. Вероятно са изчезнали от боязън от правосъдно гонене, вместо да ѝ окажат здравна помощ, подозират детективите.

Разследвана е и възможността тя да се е самоубила. Не са открити доказателства, които да поддържат някоя от тези теории и казусът е изпратен към студените досиета.

По случая още веднъж се шуми през 2015 година, когато създателите Джеси П. Полак и Марк Моран издават книга по случая. Творбата им е озаглавена „ Смърт върху зъбите на дявола: Странното ликвидиране, което шокира предградията на Ню Джърси “.

През 2019 година откриватели се снабдяват със фотоси от откриването на тялото. Те слагат под подозрение теориите за култа. Експерт по демонски облици изследва фотосите и неговото умозаключение е, че е допустимо клоните и камъните да са естествено подредени от природата, без човешка интервенция.

„ Това, което мога да кажа сега, е, че към момента е деен случай на подозрителна гибел, защото към момента няма открити доказателства, които могат публично да го дефинират като ликвидиране “, споделя шефът на полицията в Спрингфийлд Джон Кук.

Става ясно и че наводняване е унищожило по-голямата част от доказателствата.

Селцано основава Фейсбук страница дружно със своя сътрудник в разследването Джон Бланси. Тя се споделя „ Справедливост за Жанет ДеПалма. Посветена е на това да бъде поддържана паметта на момичето жива и да бъдат открити отговори на безбройните въпроси, които казусът задава.

„ Жанет преди малко беше навършила 16 години и беше благ, любящ човек, който вярваше в Бог, а беше брутално убита и оставена в гората да изгние... желаеме правдивост за Жанет Де Палма, преди да е станало прекомерно късно “, пишат хората в групата.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР