Октомври получих официално писмо. Разбрах, че участието може да се

...
Октомври получих официално писмо. Разбрах, че участието може да се
Коментари Харесай

Саня Армутлиева: Ръководството на БНТ е започнало да продава участието в музикалния конкурс Евровизия



" Октомври получих публично писмо. Разбрах, че присъединяване може да се случи единствено в случай, че участникът покрие 100% от разноските за присъединяване. Включително таксата на страната за присъединяване в състезанието, която се заплаща на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), както и за театралното застраховане, хореография, костюми, осветяване и целия екип на БНТ. За да участваш, би трябвало да представиш и банково обезщетение от 300 000 лв. от интервал за една година, по този начин че БНТ да са сигурни, че можеш да си позволиш това наслаждение ", каза Саня Армутлиева.

Тя съобщи, че не съществува участник в музикалния бизнес у нас, който може да си го разреши.  " Дори да спечелиш Евровизия, това е сума, която няма по какъв начин да си възвърнеш ", смята музикалният продуцент.

Емил Кошлуков си сподели дипломата:

Вместо да приказва всъщност, шефът на националната телевизия увърташе към тематиката и стартира с проявление на две свои дипломи на Тошко Йорданов от " ИТН ", който е ръководител на парламентарната комисия по просвета и медии.

" Тази е от Калифорнийския университет, с нея ставам бакалавър по политология. А тази е от " Нов български университет " - за това, че съм магистър по египтология ", съобщи Кошлуков.

" СЕМ ми предоставиха дипломата Ви. Друг въпрос е по какъв начин се става магистър по египтология без човек да е учил история. С Вашата тапия ще се занимаваме различен път, бъдете спокоен ", отвърна му Тошко Йорданов.

Позицията на Кошлуков по въпроса за финансирането на участниците в Евровизия остана неразбираема:

" Обществените медии в цяла Европа са самостоятелни. Разбира се, ще приказвам, само че дано го изкажа това. Първо няма търг, второ няма правила за асортимент на Евровизия. Ако отворите нейния уебсайт, ще видите, че си има правила и всичко го написа там. Никога присъединяване не е коствало 600 000 лв., не знам от кое място ги вадите тези цифри. В положителния случай би коствало 200 000 лв. или по-евтино, в по-лошия случай може да е повече, горната граница може да е половин милион, нямам визия ", сподели той.

Йорданов му отвърна, че БНТ се финансира от бюджета, а " това си е напряко оповестяване на търг " и по тази логичност всеки, който разполага с тази сума, може да бъде участник от името на България.

В последна сметка тезата на Кошлуков съумя леко да се обясни - по думите му продуцентите би трябвало да са подготвени да поддържат финансово изпълнителя, който съставляват.

" Парите влизат в сметката на БНТ, не излизат. Не знам дали е това равнището на тази комисия, в случай че желаете направете правила за това, в случай че желаете да бъдете жури - станете. Не съм огромен обожател на този конкурс. Нямам никакви искания към Евровизия ", каза Емил Кошлуков и добави, че от състезанието няма облага.

" Тоест по време на Евровизия има реклами, а в действителност външният продуцент е платил лиценза, фотосите и всичко, а Вие казвате, че няма облага. В бизнеса съм - когато се прави такова нещо, в случай че продуцентът влага такава голяма сума, би трябвало да има опция за облага за БНТ от рекламодателите ", отвърна му Тошко Йорданов.

Колко пари е платила на Българска национална телевизия Нова телевизия, с цел да излъчва " Под прикритие "?

Йорданов разгласи, че счита да сезира Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФ), с цел да се ревизира метода, по който от БНТ са продали правата за лъчение на сериала " Под прикритие " на Нова телевизия.

" То струваше майка си и татко си като средства, когато го реализира БНТ. За какъв брой го дадохте на Nova и каква е сумата, тъй като човек може да сметне каква е облагата на Nova и да я съпостави с цената, за която сте го продали ", съобщи ръководителят на комисията Тошко Йорданов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР