Октомври настъпи с нова война. В утрото на 7 октомври

...
Октомври настъпи с нова война. В утрото на 7 октомври
Коментари Харесай

Събитията на 2023: Какво се случи през октомври

Октомври настъпи с нова война. В утрото на 7 октомври светът беше разтресен от зверското навлизане на Хамас в Израел. Атаката над цивилни включваше безразборна пукотевица в кибуците в южните елементи на страната, изгаряне, обезобразяване и полови издевателства. Стотици бяха убити, над 200 - отвлечени.

Само часове по-късно Израел отвърна на удара с обстрели и цялостна обсада на Ивицата Газа - без вода и електричество и без излаз от границите на самостоятелната територия. България беше измежду първите страни, които проведоха евакуацията на жителите си от Израел.

Седмици по-късно сполучливо бяха евакуирани и българи от Ивицата Газа дружно с членове на техните фамилии.

Израелската войска стартира сухопътна интервенция в Газа, на територията на самостоятелната област породи голяма филантропична рецесия, а доста от фамилиите на отвлечените от Израел към момента чакат своите близки. Така, с изключение на към войната в Украйна, вниманието на интернационалната общественост към този момент е приковано и към втори деен въоръжен спор - сред Израел и Хамас.

У нас октомври беше белязан с предизборни пристрастености в разгара на акцията за локалния избор, както и с невиждан скандал, който докара до анулация на гласуването с машини директно преди изборния ден на първия тур. За втория тур на вота гласуването с машини беше възобновено след решение на съда.

Какво още се случи у нас и по света вижте във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР