Октомври е идеалният месец за пътуване. Времето все още е

...
Октомври е идеалният месец за пътуване. Времето все още е
Коментари Харесай

Най-добрите европейски дестинации през октомври

Октомври е идеалният месец за пътешестване. Времето към момента е прелестно топло, по улиците няма тълпи и няма да чакате на опашка, с цел да разгледате забележителностите, които сте възнамерявали да посетите. Освен това температурата на морската вода подготвя към къпане.

Не би трябвало да забравяме и красивите естествени гледки през есента. Много от тях може да видите с очите си напълно в близост - в Южна Европа.

Пленителни острови, тюркоазено синя вода, бели и сини къщи, прелестно вино и, несъмнено, голям брой антични здания: Гърция е идеална за плажна и културна отмора. Страната е цялостна с туристи през лятото и по тази причина е мъчно да се усамотите на островите Санторини, Миконос, Корфу или Милос. Затова си коства да отидете там през октомври и да разгледате местата на мира или просто да си починете. 

През октомври времето захладнява, оптималната температура е 20 градуса, а минималната - 16 градуса. Независимо от това, морето нормално към момента е задоволително топло за плуване.



Хърватия се трансформира в една от най-популярните ваканционни дестинации през годините - морето е чисто и бистро, дребните средновековни градчета ви връщат обратно във времето, само че постоянно остават още и още красиви кътчета за посещаване. Октомври е идеалното място да се върнете към тях, когато температурите са сред 5 и 14 градуса.



В Испания температурите през октомври варират сред 7 и 16 градуса. На островите е по-топло и има опция за къпане в морето. Ако желаете да се насладите пълноценно на Майорка да вземем за пример, есента е идеалното време да го извършите.



Дори Португалия да е на Атлантическия океан, към момента е допустимо да плувате и през есента. Температурите през октомври са сред 16 и 20 градуса. За хората, които обичат водните спортове, Португалия е идеалната дестинация - може да карате сърф тук през цялата година.

Италианската есен е изключително подобаваща за отмора в огромните и дребните градове на страната, както и в уютните селца. През октомври температурите варират сред 11 и 19 градуса, давайки ви опция да разделите времето си сред културни и кулинарни дестинации и да вземете най-хубавото от тях - в това число рецепта за локална италианска манджа. 



Почивките в южната част на Франция не са доста евтини, само че през есента цените на полетите и хотелите са малко по-ниски, в сравнение с през летния сезон. През октомври става малко по-студено спрямо други страни - температурите са единствено сред 7 и 15 градуса. Всичко обаче зависи от градусите на прекарването.

На север от парадайса са по-достъпните през есента полети до Швеция, Норвегия, Финландия, Шотландия, Дания, Ирландия. Температурите не са толкоз топли като на юг, само че няма късмет да ви е студено, тъй като положителните места за просвета, храна и питиета дебнат отвред.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР