Оксана Чусовитина е една от най-уникалните действащи спортистки в света.

...
Оксана Чусовитина е една от най-уникалните действащи спортистки в света.
Коментари Харесай

Тя е едно от чудесата на спортната гимнастика

Оксана Чусовитина е една от най-уникалните настоящи спортистки в света. Тя става международна шампионка в спортната гимнастика като част от националния тим на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година, а по-късно печели златото на Олимпиадата през 1992. По-късно животът се стича по този начин, че да пази цветовете на Узбекистан, печели шест орден, включително и злато на Световно състезание. Състезава се за Германия на Олимпиадата в Пекин, когато към този момент е на 33 години. Тогава печели сребърен орден. След това още веднъж се връща в Узбекистан и продължава с успехите… Днес е на 44 години. Но не стопира. На последния шампионат в Щутгарт, Оксана Чусовитина завоюва квота за своята осма Олимпиада.

Къде е границата?

„ Засега ми харесва да се състезавам, съумявам. Ще вървя в залата, до момента в който не я заключат. Имам и фантазия - да печеля орден за Узбекистан от Олимпиадата. Става дума за фантазия. Толкова мощно го искам. Затова влагам всички старания, с цел да сбъдна тази фантазия, първата крачка към този момент е направена. А идната - ще забележим какво ще се случи”, показа Оксана Чусовитина пред „ Спорт-Експрес”.

„ Правя една подготовка дневно - продължава от 11 до 14 часа. Цялата втора половина от деня ми е свободна. Мога да отделя време за фамилията си, за брачна половинка си, за заниманието си, да изляза на кафе с другари. Например, обичам да яхвам. Имам две кучета, обичам да играя и с тях. Ходя на кино, преди този момент постоянно чета анотациите за филмите. Все още не съм гледала „ Жокера”, само че ще го направя. Имам живот на най-обикновен човек.”

„ В залата върша единствено размера от работа, който е нужен. Не повече. Свързано е с възрастта ми. Не обичам масажите, избирам сауна, басейн, това е най-хубавото възобновяване за мен.”

Как се печели от спортната гимнастика?

„ Имам брачен партньор (смее се). Разбира се, федерацията ми заплаща заплата. Няма нищо общо с футболните заплати, само че в Ташкент животът не е някакъв лукс. Участвам в шоу стратегии, само че не поради парите”, прибавя още Оксана Чусовитина, която дружно с Йордан Йовчев се включи в шоуто на Алексей Немов в Москва.

За Симон Байлс

„ Симон има доста тежко детство, тя е огромен войник, по тази причина реализира толкоз доста. Тя е била в сиропиталище, майка ѝ е злоупотребявала с опиати и алкохол. Тя учи нови извършения, тренира всеки ден по 8 часа в залата. Тя е доста възпитано момиче, не се главозамайва от триумфите. Мисля, че може да бъде наречена най-великата в спортната гимнастика.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР