Икономиката, миграцията и международните конфликти са основните проблеми, които тревожат

...
Икономиката, миграцията и международните конфликти са основните проблеми, които тревожат
Коментари Харесай

Икономиката, миграцията и войната са на първо място сред опасенията на избирателите на изборите за Европейски парламент

Икономиката , миграцията и интернационалните спорове са главните проблеми, които тревожат гласоподавателите на изборите в Европейския съюз , сочат данни от най-големите страни членки на блока, оповестени в понеделник и представени от „ Агенция Ройтерс “.

Предварителните резултати от изборите за Европейски парламент в неделя вечерта демонстрираха облаги за националистическите и евроскептичните партии, които водеха акции с лозунги, включващи ограничение на миграцията, икономическите проблеми на жителите и премахването на зелените политики.

Подобряването на стопанската система и намаляването на инфлацията се класираха преди всичко измежду жителите, запитани кое е най-важното нещо, което въздейства на вота им, в изследване на социологическата платформа Focaldata, предоставено на „ Ройтерс “.

Международните спорове и войните са на второ място по значимост, следвани от имиграцията и търсещите леговище, в анкетата, извършена измежду 6000 жители в петте най-големи по население страни от Европейски Съюз – Германия, Франция, Италия, Испания и Полша – и Швеция.

Проучването е направено на 6 юни, в деня, в който стартира гласуването на изборите за Европейски парламент. Анкетираните слагат изменението на климата на пето място в листата с въпроси, които въздействат на вота им, след „ намаляването на неравенството “ , което се подрежда на четвърто място.

Зелените партии в Европа бяха измежду най-големите губещи на изборите за Европейски Съюз, като първичните резултати сочеха, че те ще изгубят 18 места и в последна сметка ще имат 53 депутати в Европейски Съюз. Изменението на климата обаче зае третото място в Швеция и Испания, която страда от дългогодишни суши, станали още по-тежки заради изменението на климата.

Във Франция, Италия и Полша гласоподавателите обявиха, че икономическите проблеми са били главното нещо, което е повлияло на вота им, на второ място във Франция е имиграцията, а в Италия и Испания – войната .

Германските респонденти показват имиграцията и търсещите леговище като съществена грижа, следвана от войните и по-късно от икономическите проблеми.

Христо Иванов подава оставка като водач на „ Да, България “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР