Окръжният съд във Варна решава днес дали да остави в

...
Окръжният съд във Варна решава днес дали да остави в
Коментари Харесай

Съдът решава дали да остави в ареста варненския полицай, задържан за подкуп

 Окръжният съд във Варна взема решение през днешния ден дали да остави в ареста , оповестява Нова тв.

Varna24.bg  припомня, че 50-годишен варненски служител на реда с над 20 години стаж в системата на Министерство на вътрешните работи бе арестуван в миг на приемане на рушвет в размер на 2 000 лева Това стана ясно на ексклузивен брифинг във Варна, даден от окръжния прокурор Красимир Конов и шефа на Дирекция " Вътрешна сигурност " при Министерство на вътрешните работи старши комисар Стефан Банков.

По думите на Банков, служителят на реда е следен повече от година. " Няма прегрешения до момента, той е един от положителните чиновници ", уточни Банков. И добави, че сигналът против служителя на реда е подаден от изнудвания. Окръжният прокурор Красимир Конов пък посочи, че сумата, която униформеният с букви Л. Л. е изискал, е 10 000 лева

" Старши проверяващият служител на реда е арестуван на 4 декември. През интервала декември 2019-декември 2020 година е получил 5 000 лева Това са част от общата сума. Парите са по отношение на искане на проверяващия служител на реда да води следствие по метод, преференциален на даващия рушвет, с цел да бъде прекъснато наказателно произвеждане за закононарушение. Досъдебното произвеждане е за пране на пари ", заяви Конов.

" Полицаят е работил самичък. Привлечен е като обвинен за две закононарушения: за рушвет посредством изнудване и за осъществена машинация – че част от желаната сума би трябвало да бъде предоставена на прокурора по делото на следствия ", посочи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР