Окръжният съд във Варна отказа да измени мярката за неотклонение

...
Окръжният съд във Варна отказа да измени мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Съдът не пусна на свобода Агнес, поръчала убийството на мъжа си в Златни пясъци

Окръжният съд във Варна отхвърли да промени мярката за неотклонение „ задържане под стража “ на 43-годишната Агнес Т. Тя е привлечена като обвинена, че в съучастничество с различен мъж, съзнателно е умъртвила немски жител, с който съжителствала и била на отмора в курорта Златни пясъци. Според държавното обвиняване ангажимента за осъществяване на закононарушението почнала още в Германия, където и двамата живеели и работели. Убийството е осъществено по изключително непосилен метод, с користна цел.

Тялото на 45-годишния Александер Ш. бе открито на 8 юли тази година в региона на курортния комплекс. Според държавното обвиняване, дамата склонила българина Станимир Р. да извърши убийството против сумата от 20 хиляди евро.

Агнес Т. е родена в Азербайджан, само че е с немско поданство.

Соченият за физически причинител на убийството Станимир Р. преди години отпътувал за Германия, където живеел преди всичко и имал личен бизнес. У нас е бил осъждан.

За закононарушението, за което двамата са упрекнати, се планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, „ пожизнен затвор “ и „ пожизнен затвор без подмяна “.

Защитата на Агнес Т. изиска от Варненския областен съд да опреди по-лека мярка за неотклонение, защото са минали повече от 3 месеца от задържането и́. Освен това, дамата страдала от диабет, за чийто надзор в ареста нямало положителни условия.

От прокуратурата показаха противоречие с настояването и показаха информация за провежданото лекуване на обвинената, от която стана ясно, че тя приема медикаментите, предписани и́ в Германия, както и че е на специфична диета.

Като прегледа доказателствата в цялост и изслуша мненията на страните, съставът на Окръжен съд - Варна реши, че и към сегашния миг не е разколебано съмнението за съпричастност на Агнес Т. към закононарушението, за което е упрекната. То е тежко съзнателно, осъществено в съучастничество. Привлечената към наказателна отговорност е непозната гражданка и няма непрекъснат адрес у нас. За съда, това дружно с тежестта на плануванаъа глоба, обосновава заплахата тя да се укрие. Срокът на задържането и́ не е прекомерно дълъг, тъй че този риск не е намалял. От показаните документи в правосъдното съвещание пък е видно, че се организира лекуване на диабета от който страда Агнес Т. и няма утежняване на нейното положение.

Поради изложените съображения, съдът не откри учредения да промени в по-лека мярката и́ за неотклонение и удостовери задържането на Агнес Т. под стража.

Определението предстои на обжалване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР