Окръжният съд във Варна определи мярка за неотклонение домашен арест

...
Окръжният съд във Варна определи мярка за неотклонение домашен арест
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест задържания за двойното убийство във Варна

Окръжният съд във Варна дефинира мярка за неотклонение " домакински арест " на 54-годишния Любомир С. Той е притеглен към наказателна отговорност за съзнателно ликвидиране на мъж и жена.

Според обвиняването, действието е било осъществено на 9 декември във варненския квартал " Виница ". За случая е бил подаден сигнал на тел. 112 от самия Любомир, който обяснил, че на адреса от който се обажда е зародил фамилен скандал.

При отиване на място, полицейските чиновници открили на входната врата на двуетажната къща два натрупа с порезни рани. 54-годишният мъж и неговата майка са били отведени от органите на реда, а жилището било запечатано.

Варненският областен съд, като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане реши, че са налични задоволително доказателства да се направи обосновано съмнение, че Любомир С. е съпричастен към обвиняването, което му е повдигнато.

Мъжът е с чисто правосъдно минало, а дейностите на проверяващите свързани с дома му са завършили, уточни правосъдният състав. Освен това има данни, че става въпрос за фамилна омраза.

Поради изложените съображения, съдът реши, че 54-годишният мъж не би могъл да попречва следствието по-нататък и най- подобаваща мярка за неотклонение по отношение на него е втората по тежест " домакински арест ", която ще бъде следена с електронно устройство.

Определението на Окръжен съд – Варна предстои на митинг пред Варненския апелативен съд.

От Окръжната прокуратура оповестиха, че внасят неотложен митинг поради постановената мярка за неотклонение, откакто съдът не почете настояването й за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР