Окръжният съд в Търговище уважи искането на Прокуратурата в областния

...
Окръжният съд в Търговище уважи искането на Прокуратурата в областния
Коментари Харесай

Задържане под стража за мъжа, пребил до смърт приятелката си в Омуртаг

Окръжният съд в Търговище почете настояването на Прокуратурата в регионалния град и дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 28-годишен мъж, притеглен към наказателна отговорност за съзнателно ликвидиране, осъществено в изискванията на домашно принуждение по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост. С.К. е обвинен за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6 и т. 6а от Наказателен кодекс.

Жертва на тежкото закононарушение станала млада жена на 21 години, с която обвиненият живеел на фамилни начала. В ранния следобяд на 29 август 2023 година сред двамата зародил спор, който довел до физическа експанзия по отношение на младата жена. 28-годишният С.К. нанесъл нечовечен побой над нея, вследствие на който тя умряла. 

В хода на следствието по случая и събраните досега обстоятелства станало ясно, че дамата и различен път ставала жертва на домашно принуждение, упражнявано от 28-годишният обвинен. Преди да бъде арестуван под стража, С.К. беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение.

Определението на съда предстои на въззивна инспекция от страна на Апелативен съд – Варна, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР