Окръжният съд в Стара Загора наложи наказание лишаване от свобода

...
Окръжният съд в Стара Загора наложи наказание лишаване от свобода
Коментари Харесай

Шест години и осем месеца затвор за мъж, опитал да убие братовчед си

Окръжният съд в Стара Загора наложи наказване отнемане от независимост при първичен непоколебим режим за период от шест години и осем месеца на 33-годишния С. М. за опит за ликвидиране. Това оповестяват от пресцентъра на съда. Мъжът е неосъждан. 

С постановената присъда обвиненият е приет за отговорен в това, че на 4 май м.г. в село Манолово, община Павел баня, посредством нанасяне на удар с нож, е направил опит съзнателно да умъртви 17-годишен юноша, негов братовчед.

Деянието е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи, показват от съда. Подсъдимият постоянно е влизал в пререкания и спорове с родствениците си, заради систематична и несъразмерна приложимост на алкохол от негова страна. До съдбовния случай се стигнало след сборичкване сред С. М. и негови братовчеди.

Наказателното произвеждане е минало по реда на кратко правосъдно разследване, а в началото наложеното наказване е понижено с една трета. Съдът е приложил процедурата, откакто подсъдимият е признал напълно виновността си и изложените в обвинителния акт обстоятелства и условия.

Присъдата предстои на протестиране и обжалване в 15-дневен период пред Апелативния съд в Пловдив.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР