Окръжният съд в Разград отмени оправдателна присъда на Районен съд-Русе

...
Окръжният съд в Разград отмени оправдателна присъда на Районен съд-Русе
Коментари Харесай

Ефективна присъда за подсъдим отправял заплахи за убийство към двама мъже

 Окръжният съд в Разград анулира оправдателна присъда на Районен съд-Русе и постанови присъда от 6 месеца " отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим за 52-годишният Б.М. от Русе, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна. Това стана откакто прокурор от Окръжна прокуратура-Разград поддържа напълно митинга на първоинстанционната прокуратура по дело за отправени закани за ликвидиране и хулигански дейности (първоинстанционният съд в Русе оправда Б.М. по обвиняванията на Районната прокуратура в града по член 144, алинея 3 по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 325, алинея 5 по отношение на алинея 2 по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс, вследствие на което държавното обвиняване внесе протест).

До разглеждане на делото в Разград се стигна след отказ на Русенския областен съд.

Подсъдимият ще изтърпи и дейно 1 година и 1 месец от предишна присъда, защото при осъществяване на действието бил предварително освободен и се намирал в изпитателен период. Потвърдена беше оправдателната присъда за осъществените хулигански дейности от страна на Б.М.

Обвиняемият бил притеглен към наказателна отговорност за това, че в изискванията на рисков рецидив, в ранните часове на 1 ноември 2018 година е отправил закани за ликвидиране към двама мъже пред магазин в град Русе и направил по отношение на единия хулигански дейности, като го блъснал и насъскал кучето си да го ухапе. Той забелязал двамата пострадали пред комерсиалния обект и без да бъде предизвикан почнал словесна кавга с тях. Напрежението ескалирало, когато обвиненият се върнал на мястото със своето куче. Последвали обиди, псувни и закани, като една от тях била за ликвидиране и можела да възбуди състоятелен боязън у потърпевшите от експанзията мъже.

Б.М. е добре прочут на органите на реда с голям брой противоправни прояви. Същият е осъждан 10 пъти и има трайно построени незаконни привички, като неведнъж е доказвал, че не зачита непознатата персона и не се интересува от публичните порядки.

Присъдата на Разградския областен съд предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР