Окръжният съд в Пловдив потвърди мерките за неотклонение на майката

...
Окръжният съд в Пловдив потвърди мерките за неотклонение на майката
Коментари Харесай

Делото за битото дете в Пловдив като “Кутията на Пандора“: Излизат нови и нови престъпления

Окръжният съд в Пловдив удостовери ограниченията за неотклонение на майката и пастрока на измъчваното 5-годишно дете. Така Стела Алексиева остана на независимост с " подписка ", а Петър Чернев се връща в ареста. 
Прочетете още
В хода на делото прокурор Костадим Паскалев изиска и за двамата най-тежка мярка “задържане под стража ”. По думите му на този стадий са събрани задоволително доказателства за авторството на обвинения Чернев и по трите обвинявания. Той уточни, че това се потвърждава от видеозаписи, за които има извадени разпечатки, експертизи, свидетелски показания и огледи.

“Тези разпечатки са една оскъдна част от намиращите се по делото записи, които демонстрират едно брутално отношение на обвинения Чернев към малолетния ”, съобщи представителя на държаното обвиняване. По данни на прокуратурата тези нови доказателства обосновават съществуването на други осъществени закононарушения от обвинения, за които към момента не са му повдигнати обвинявания, само че се плануват такива.

“Тези клипове ся брутални. Те приказват за едно измъчвано дете, което даже не плаче, когато е бито. Не плаче, тъй като не е бито за първи път, ” разясни прокурорът. Паскалев разкри, че са били открити опиати - марихуана и амфетамин, които същият е държал. Новите доказателства, свидетелстват също за още леки телесни повреди и закани за убийства. От държавното обвиняване дефинират обвинения Чернев, като типаж, който в податлив към това да прави еднотипни закононарушения.

“Чернев има един избран вид на контакт с дамите, когато е отблизо разстояние - крещене в лицето, потребление на прилагателни към дамите и техните децата, даже във връзка с личното му дете ”, добави Паскалев. От показанието на някогашната му съпруга може да се направи извод и за използването на опиати и към днешна дата.

В правосъдната зала стана ясно също, че във въпросните записи съществуват и закани във връзка с бащата на измъчваното дете. Благодарение на новите доказателства, обвиненията срещу Чернев ще набъбнат, разясни прокурор Паскалев.

“Това дело е като кутията на Пандора, когато и да я отвориш ще има нови закононарушения ”, уточни още той. Спрямо Алексиева, прокурорът съобщи, че ѝ е повдигнато ново обвиняване, за което също са налице задоволително доказателства в тази тенденция. То гласи, че всичко, което е породено от Чернев на малолетното дете е било известно на майката, която не е пособия по никакъв метод на детето си и по този метод го е злепоставила.

Към момента се изчаква правосъдна експертиза, с цел да стане ясно дали детето е със лека или среда телесна щета. Следва да стане ясно и дали това е осъществено в съучастничество или единствено един от двамата е предизвикал телесната щета, само че това ще се разбере от експертизата. По думите на прокурора от събраните досега доказателства телесната щета може да бъде осъществена по машинален или химичен метод. Всеки от обвинените обаче споделя, че другия е направил похищението.

“Близките на Алексиева са безпределно разочаровани. Те са хората които са подали сигнала и хората, които свидетелстваха ”, сподели прокурор Паскалев.

В умозаключение представителят на държавното обвиняване посочи, че идването на детето в България става точно поради държанието на Алексиева, която по думите на прокурора употребила женски хитрини е съумяла да изнуди биологиния татко на детето да подпиши декларация, с цел да се върне в България.

“Тя му е осигурила прелестното общуване в Чернев ”, приключи Паскалев.

Според отбраната на майката липсват доказателства, че тя е предизвикала телесната щета на детето. По думите на адвокатката ѝ обвинената не е направила в съучастничество с Чернев закононарушението. В претекстовете си юрист Росица Драгиева уточни, че съседка е чувала мъжки викове, като е познала гласа на пастрока, чула е душ, само че не и женски глас. Юристът съобщи, че майката се е грижила за своето дете и тя не е такава каквато я разказват. 

Адвокатката добави, че обвинената спомага на полицията и също е била измъчвана от Чернев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР