Окръжният съд в Пловдив потвърди четиригодишната присъда за бездомника -

...
Окръжният съд в Пловдив потвърди четиригодишната присъда за бездомника -
Коментари Харесай

Бездомник влиза за четири години в затвора за палежа на тютютенивите складове в Пловдив

Окръжният съд в Пловдив удостовери четиригодишната присъда за бездомника - Любомир Данчев, упрекнат за пожара в Тютюневите хранилища, научи " Дневник " от съда. Решението му е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Магистратите от втората правосъдна инстанция са удостоверили в закрито съвещание от през вчерашния ден присъдата на сътрудниците си от първата инстанция. Променили са единствено първичния режим на изтърпяване на наказването, който от непоколебим е станал общ.

Данчев беше упрекнат за това, че на 20 август е запалил един от тютюневите хранилища, който се намира на ул. " Екзарх Йосиф " № 13. След това пожарът се разпростря и върху други постройки и в последна сметка унищожи четири здания - монументи на културата. Пожарът е представлявал и заплаха за живущите в близост.
Щетите са за над 11 млн. лв..

Предвиденото в закона наказване за това закононарушение е затвор от три до дванадесет години. След като му бе повдигнато обвиняване Данчев описа пред медии, че е сирак без покрив над главата от 1979 година и от 35 години живее на последния етаж на една от изгорелите здания.
Данчев желае да бъде оневинен напълно, тъй като твърди, че по време на пожара не е бил в постройката. Защитата твърди, че от една незагасена цигара не може да се развихри толкоз огромен пожар.
На първа инстанция делото бе обсъждано от ръководителя на съда, което се повтори и на втора, където още веднъж правосъдният началник се зае с процеса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР