Окръжният съд в Пловдив наложи присъда от една година и

...
Окръжният съд в Пловдив наложи присъда от една година и
Коментари Харесай

Бивш общински съветник от БСП уби човек на пътя. Размина му се по скандален начин

Окръжният съд в Пловдив наложи присъда от една година и осем месеца условно с 4 години изпитателен период и 2 година без брошура на 35-годишния преподавател Кръстьо Ливров от село Строево, написа Трафик нюз бг.

Преди повече от година по несъобразителност, някогашният общински консултант от Българска социалистическа партия от община Марица блъсна и аргументи гибелта на 77-годишната Соня Порязова.

Инцидентът е станал на 21-ви септември 2021 година, когато Ливров е карал автомобила си в Кършияка, като се е опитал да направи ляв завой със съобразена скорост от ул. „ Полковник Сава Муткуров ” към ул. „ Победа ”.

Така 77-годишната жена е тръгнала да пресича на пешеходната пътека, само че без да реши вярно дали това е безвредно. Преди да навлезе в кръстовището е настъпил удар, който е бил неминуем.

Свидетели са се притекли на помощ, а дамата е била в кондиция и в схващане. Подсъдимият я е транспортирал до болнично заведение, където по-късно потърпевшата е умряла поради контузиите.

Според заключенията на движимостите лица Ливров е карал автомобила си с 20 км в час, само че в случай че е управлявал с 19км/час е можело да се избегне случая.

В днешното съвещание прокурор Кичка Казакова изиска за обвинения единствено 1 година условно, като добави, че 77-годишната потърпевша също не се е съобразила с идващия към нея автомобил и е пресякла без да се огледа задоволително.

Един от бранителите на частните обвинители – юрист Димитър Георгиев оспори това, като сподели, че Соня Порязова е пресичала на зелена светлина.

„ Човек на пешеходна пътека у нас се усеща като заек по време на лов ”, добави още отбраната.

Днес Кръстьо Ливров също беше в правосъдната зала. Обвиняемият призна виновността си пред магистратите и прокуратурата и заявява, че се отхвърля от разглеждане на делото против него по общия ред.

Той изиска да подписа съглашение и се съгласи да търпи наложеното му наказване от съда.

В последните си думи пред Темида той сподели, че извънредно доста съжалява.

„ Всеки ден се връщам към този миг, извънредно доста скърбя. Изживявам го доста тежко. Искам една обективна, само че условна присъда! ”, добави обвиненият Кръстьо Ливров.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР