Окръжният съд в Пловдив наложи по 6 години затвор на

...
Окръжният съд в Пловдив наложи по 6 години затвор на
Коментари Харесай

Осъдиха двама мъже, обвинени за грабеж за над 280 000 лв.

Окръжният съд в Пловдив наложи по 6 години затвор на двама мъже, упрекнати за обир за над 280 000 лева Това оповестиха от пресцентъра на съда. Подсъдимите Стефан М. и Петър А. ще би трябвало да търпят санкции отнемане от независимост за период от шест години на всеки при първичен непоколебим режим.

Окръжният съд призна подсъдимия Стефан М., работил до задържането му като младши контрольор в Сектор „ Общинска полиция “, за отговорен в това, че на 27 май 2017 година в гр. Пловдив в съучастничество като причинител с Петър Асенов Атанасов е лишил непознати движими движимости – лекотоварен автомобил „ Фолксваген “ ЛТ на стойност 8000 лв., мобилен телефон „ Самсунг “ S 3 на стойност 272 лв., калъф за мобилен телефон на стойност 11 лв. и 37 500 кутии цигари на стойност 281 250 лв. – всичко на обща стойност 289 533 лв., от владението на Е. Х., като е използвал за това мощ и заплашване, като грабежът е в огромни размери, заради което и му постанова наказване отнемане от независимост за период от шест години.

Със същата присъда подсъдимият Стефан М. е приет за отговорен в това, че на 09 юни 2017 година в гр. Пловдив, като е държал огнестрелно оръжие – 1 брой револвер „ Макаров “, и муниции – 8 броя бойни пистолетни патрони и 8 броя стоп патрони, не е взел нужните ограничения за сигурност и изключително ограниченията, планувани в надлежните правилници, наредби или указания: член 98, алинея 1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения (ЗОБВВПИ), е съхранявал посочените огнестрелни оръжия, муниции отвън железна каса, неподвижно закрепена и снабдена със секретно заключващо се устройство, заради което му постанова наказване отнемане от независимост за период от една година.

На съображение чл.23 ал.1 от Наказателен кодекс окръжният съд постанова на подсъдимия Стефан М. едно общо най-тежко наказване отнемане от независимост за период от шест години при първичен непоколебим режим. Със същата присъда окръжният съд признава подсъдимия Петър А., работил до задържането му в ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив като шпионин в Отдел „ Криминална полиция “, за отговорен в това, че на 27 май 2017 година в гр. Пловдив, в съучастничество като причинител със Стефан М., е лишил непознати движими движимости – лекотоварен автомобил „ Фолксваген “ ЛТ на стойност 8000 лв., мобилен телефон „ Самсунг “ S 3 на стойност 272 лв., калъф за мобилен телефон на стойност 11 лв. и 37 500 кутии цигари на стойност 281 250 лв. – всичко на обща стойност 289 533 лв., от владението на Е. Х., с желание незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ и заплашване, като грабежът е в огромни размери, заради което и му постанова наказване отнемане от независимост за период от шест години при първичен непоколебим режим. Присъдата не е дефинитивна и предстои на митинг и обжалване в период от 15 дни пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР