Окръжният съд в Плевен призна за виновни трима служители на

...
Окръжният съд в Плевен призна за виновни трима служители на
Коментари Харесай

Три ченгета влизат в затвора за кражба на цигари за 2 млн. лева

Окръжният съд в Плевен призна за отговорни трима чиновници на Министерство на вътрешните работи за кражба на материални доказателства за над 2 млн. лв.. Те са наказани на по 10 години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим на изтърпяване, оповестиха от Софийска градска прокуратура.

E. Х., И. Д. и Д. М. са приети за отговорни в това, че в интервала от януари 2014 година до октомври 2014 година в мобилизационна база на ОДМВР-Плевен в землището на с. Згалево са лишили непознати движими движимости – благосъстоятелност на страната, а точно акцизни артикули (тютюневи изделия) – общо 382 134 броя кутии цигари.

Цигарите са представлявали материални доказателства по досъдебно произвеждане по разказа на Районна прокуратура – Плевен и са били на обща стойност 2 364 251.95 лева, с желание незаконно да ги присвоят. Тримата подсъдими са се сговорили авансово за реализирането на кражбата.

Работата по случая е почнала през 2016 година, като в началото следствието е било следено от РП-Плевен, а след това е било продължено от Национална следствена служба под управлението и надзора на СГП.

Тримата подсъдими са били сътрудници и другари. И. Д. почнал кариерата си в Министерство на вътрешните работи през 1994 година, а Е. Х. и Д. М. през 1998 година В течение на времето те заемали разнообразни длъжности, като двама от тях били назначавани и на управителни такива. Един от подсъдимите бил и проверяващ служител на реда. Отстранени са от служба през 2017 година със заповеди на министъра на вътрешните работи.

Времето от осем месеца, през което подсъдимите са били с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, се приспада от наказването „ отнемане от независимост “.

Присъдата на Окръжен съд - Плевен не е дефинитивна и предстои на обжалване и протестиране.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР