Окръжният съд в Плевен обяви решението си по делото за

...
Окръжният съд в Плевен обяви решението си по делото за
Коментари Харесай

Осъдиха автора на поп-фолк версията на „Моя страна, моя България”

Окръжният съд в Плевен разгласи решението си по делото за поп фолк версията на песента „ Моя страна, моя България ”, оповестиха от пресцентъра на съда. Делото бе иницирано от сина на Емил Димитров.
Прочетете още
Според магистратите ответникът е нарушил авторското право като е преработил истинската ария и я е популяризирал под името „ Моя страна, моя Германия ”, съобщи Нова телевизия.

Извършителят е наказан да спре разпространяването, да заплати обезщетение от 4000 лева за породените неимуществени вреди и 1000 лв. за имуществени.

Решението не е влезнало в действие. То предстои на обжалване пред Великотърновския апелативен съд в двуседмичен период от връчването му на страните, допълниха от съда в Плевен.

Случаят стана известен през август предходната година, когато бе публикувана версия на песента, изпълнена от Кристофър Галовски от Кнежа. По делото се състояха две съвещания. Пред публицисти преди второто съвещание през март Галовски сподели, че първоначалната му концепция за основаване на неговата версия на песента е била „ доброжелателна ", обвързвана с живота на българските емигранти, който не е лек. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР