Окръжният съд в Пазарджик осъди на 10 г. лишаване от

...
Окръжният съд в Пазарджик осъди на 10 г. лишаване от
Коментари Харесай

Барман се наведе и прегърна приятелски клиент, но с другата ръка заби нож в слепоочието му

Окръжният съд в Пазарджик осъди на 10 година отнемане от независимост 34-годишния Атанас Латев, който през март умъртви неоснователно 45-годишния си клиент Румен Спасов в заведението си в Ракитово. Делото се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият се призна за отговорен. Във съдбовния ден убитият Румен Спасов влезнал да изпие една ракия в кафе-аперитив, благосъстоятелност на фамилията на килъра. Мъжът седял самичък на маса, когато към него се доближил барманът Латев. Той се навел другарски към клиента, прегърнал го с едната ръка, а с другата, в която стискал нож, го пробол смъртоносно в региона на слепоочието. 
Според очевидци в първите моменти никой от присъстващите в заведението клиенти не схванал какво се е случило. Когато отишли да оказват помощ на свлеклия се от масата Румен Спасов, който в началото помислили за пийнал, те с смут видели кървящата рана на слепоочието му. Пострадалият неотложно бил откаран в болница в Пловдив, само че макар животоспасяващата интервенция, мъжът умрял. При претършуване на жилището на килъра проверяващи разкрили прикрито в дрешник оръжието на закононарушението. 
В хода на правосъдното дирене стана ясно, че килърът по никакъв метод не е бил предизвикан или провокиран от жертвата. Според прокуратурата тежкото закононарушение е било осъществено по хулигански подбуди. Убиецът ще би трябвало да заплати компенсации от по 50 хиляди лева на двете деца на жертвата си и по 100 хиляди лева на брачната половинка и майка му, пише  "24 часа ". Присъдата може да се апелира пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР