Окръжният съд в Никозия обяви днес застрахователната компания "Олимпик" в

...
Окръжният съд в Никозия обяви днес застрахователната компания "Олимпик" в
Коментари Харесай

Кипърски съд обяви застрахователя Олимпик в ликвидация

Окръжният съд в Никозия разгласи през днешния ден застрахователната компания "Олимпик " в разпродажба. Делото за нейния банкрут стартира на 12 септември предходната година.
Съдът назначи през днешния ден двама непрекъснати ликвидатори на компанията, които ще работят дружно. Това са досегашният неин краткотраен ликвидатор Павлос Накузи, който бе препоръчан от най-големия заемодател – Фонда за автомобилно обезпечаване (кипърския Гаранционен фонд), както и формален представител на Република Кипър.
Очаква се днешното решение на арбитър Ангелос Давид да бъде издадено и да бъде обнародвано в формалния вестник на Кипър.
На всички пострадали от банкрута на компанията, измежду които са над 200 000 българи, ще бъде предоставена подробна информация за процедурата, която следва, условията и изискванията за подаване на исковете за компенсации или възобновяване на суми, отбелязва БНР.
Делото за оповестяването в разпродажба на застрахователната компания "Олимпик ", настояща в България и Кипър, стартира на 12 септември предходната година. Преди това кипърският Застрахователен контрол лиши лиценза ѝ за осъществяване на активност, а според кипърския закон всички застрахователни контракти на "Олимпик " както в Кипър, по този начин и в България, бяха прекъснати от 17 август предходната година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР