Окръжният съд в Монтана произнесе присъда от 6 месеца „Лишаване

...
Окръжният съд в Монтана произнесе присъда от 6 месеца „Лишаване
Коментари Харесай

6 м. затвор условно за шофьор, убил човек в катастрофа

Окръжният съд в Монтана произнесе присъда от 6 месеца „ Лишаване от независимост “ условно против 52-годишен мъж, провокирал злополука след която възрастен мъж, пътувал в колата, умрял от получените контузии.

Произшествието е станало на път Е- 79 в посока на придвижване от Монтана към село Смоляновци, където подсъдимият С. Х. Т., шофирайки лек автомобил „ Хонда Джаз “, нарушил разпоредбите за придвижване като при оптимално позволена скорост 60 км/ч се движел с 81 км/ч. Шофьорът изгубил надзор над ръководството и провокирал злополука, при която тежки контузии получил 84-годишен пасажер в колата.

След злополуката лидерът оказал помощ на потърпевшия, който бил откаран в болница, само че на идващия ден умрял. Съдът призна С. Х. Т. за отговорен в това, че при ръководство на автомобил нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност предизвикал гибелта на Б. А. А. от Белоградчик като след злополуката направил всичко допустимо за оказване помощ на потърпевшия.

Като взе под внимание всички доказателства по делото, самопризнанието на подсъдимия и събитието, че при изискванията на кратко правосъдно разследване наложеното наказване наложително се понижава с 1/3, съдът осъди С. Х. Т. на 6 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР